Tratatul de Modificare a unor Dispozitii Financiare si Bugetare

Extras din referat Cum descarc?

Institutiile Uniunii Europeane, precum si punerea in aplicare a politicilor europene genereaza nevoia de resurse financiare proprii ale Uniunii Europene. 
Incepand cu 1965, institutiile financiare au evoluat profund. Aceasta evolutie s-a facut de la un sistem financiar asemanator organizatiilor internationale, alimentat prin cotizatiile statelor membre, spre un sistem de finante interne comparabile celor unui stat.
Mai multe motive explica aceasta evolutie:
- fuziunea executivelor prin Tratatul de la Bruxelles a determinat refacerea mijloacelor financiare ale comunitatii (1965) - in anul 1970 resurse proprii au fost substituite contributiilor anterioare (1970) - evolutia comunitatilor s-a facut in sensul unei integrari crescute, acest fapt reflectandu-se si pe plan financiar.
Incepand cu anii 1970, a aparut o noua necesitate: aceea a controlarii mai eficiente a finantelor comunitare. Evolutia comunitatii, largirile sale succesive, au contribuit la cresterea cheltuielilor in timp ce veniturile au ramas nesatisfacatoare.
Aceasta evolutie s-a materializat prin Tratatul de la Luxembourg (1970) care a modificat Tratatele de la Roma, de la Paris si de la Bruxelles, integrand bugetul de cercetare si investii al Euratom in cel al comunitatilor. contribuind la finantarea cercetarilor non nucleare, acest buget a devenit bugetul "cercetarilor si investitiilor".


Fisiere in arhiva (1):

  • Tratatul de Modificare a unor Dispozitii Financiare si Bugetare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!