Tipuri de asigurări

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Obiectul asigurarii: integritatea corporala sau viata turistilor care efectueaza un sejur pe teritoriul Romaniei in cazul producerii unor accidente.

Riscuri asigurate: invaliditate permanenta (totala si/sau partiala), deces

Riscuri excluse: tulburari sau afectiuni psihice, sinuciderea sau tentativa de sinucidere, acte ale Asiguratului aflat sub influenta alcoolului sau narcoticelor.

Suma asigurata: se stabileste o suma asigurata pentru riscurile de invaliditate permanenta totala si/sau deces.

Prima de asigurare se achita anticipat si integral la semnarea politei.

Perioada de asigurare: perioada sejurului.

Obligatiile Asiguratului: Asiguratul este obligat ca imediat dupa accident sa se prezinte la o unitate sanitara sau la un medic spre a fi examinat si sa urmeze tratamentul prescris.

Asiguratul trebuie sa anunte EUROINS, direct sau prin intermediari, despre producerea evenimentului asigurat, intr-un termen de maxim 72 de ore.

Obligatiile EUROINS: sa plateasca indemnizatiile de asigurare cuvenite celor in drept intr-un termen de maximum 15 zile de la primirea documentatiei complete privind dauna.

Despagubiri: EUROINS plateste intreaga suma asigurata in caz de deces sau invaliditate permanenta totala ca urmare a unui accident produs in timpul valabilitatii politei de asigurare. Daca invaliditatea permanenta este partiala, EUROINS plateste, in limita sumei asigurate pentru invaliditate permanenta totala, o parte din aceasta suma corespunzatoare gradului de invaliditate permanenta stabilit.

2. Asigurarea de accidente a sportivilor

Obiectul asigurarii. EUROINS asigura integritatea corporala si/sau viata Asiguratului prin acordarea de indemnizatii pana la limita sumei asigurate, in cazul producerii, in timpul perioadei de asigurare, a unui accident care are drept consecinta incapacitatea permanenta, temporara sau decesul acestuia.

Riscuri asigurate. EUROINS incheie contracte de asigurare cu cluburi sportive pentru sportivii de performanta legitimati, in calitate de asigurati, pentru consecintele pe care acestia le suporta ca urmare a accidentelor intamplate pe parcursul perioadei de asigurare ca urmare a participarii la activitatea sportiva competitionala, precum si a antrenamentelor aferente acesteia.

EUROINS acopera urmatoarele riscuri: deces, incapacitate permanenta totala.

La cererea Contractantului, acopera si urmatoarele riscuri: spitalizare, tratament ambulatoriu, fracturi, entorse, luxatii ca urmare a unui accident intamplat in timpul jocului sau antrenamentelor, interventii chirurgicale.

Riscuri excluse: bolile profesionale, urmarile otravirii, accidentele survenite ca urmare a consumului de alcool, droguri sau alte substante stimulente, neacceptate pentru a fi consumate in cadrul competitiilor sportive, afectiunile psihice, accidentele produse in timpul jocului sau antrenamentelor cand acestea au loc in zone de conflict sau ca urmare a unor acte de terorism.

Suma asigurata se stabileste in functie de riscule acoperite si sunt cele prevazute in Specificatia anexata Politei de asigurare.

Prima de asigurare se poate achita anticipat si integral la semnarea politei sau in rate.

Perioada de asigurare este de regula de un an.

Obligatiile Asiguratului:

- dupa producerea accidentului, sa se prezinte la o unitate sanitara sau la un medic spre a fi examinat si sa urmeze tratamentul prescris;

- sa se prezinte spre a fi examinat si de medici desemnati de Asigurator, iar daca starea sa nu-i permite deplasarea, sa primeasca a fi examinat de acesti medici fara vreo cheltuiala pentru Asigurat sau Contractant;

- sa comunice EUROINS in termen de 48 de ore incapacitatea permanenta sau temporara totala din accident, diagnosticata initial de catre medicul sportiv al clubului.

Obligatiile EUROINS: EUROINS se obliga sa plateasca indemnizatiile de asigurare cuvenite celor in drept.

Despagubiri: EUROINS despagubeste:

- intreaga suma asigurata pentru deces, sau intreaga

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de asigurari.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 374 cuvinte
Nr caractere:
21 069 caractere
Marime:
25.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
asigurare, bani, asigurator
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!