Tinerii pe Piata Muncii din UE

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Incurajarea tinerilor si crearea de conditii favorabile acestora pentru dezvoltarea competentelor, la locul de munca si de a participa activ in societate este esential pentru dezvoltarea economica si sociala a Uniunii Europene.
In ultimii ani, un numar tot mai mare de tineri aleg sa-si continue studiile in afara celor obligatorii, in scopul de a avea mai multe sanse pe piata muncii.Desi tinerii de astazi sunt mai bine pregatiti decat persoanele de varsta a doua, tranzitia pe piata muncii ramane adesea dificila pentru ei, si multi dintre tineri care au castigat deja un punct de sprijin pe piata muncii detin locuri de munca de o calitate inferioara. Aceasta situatie ar putea fi explicata printr-o posibila nepotrivire a competentelor necesare situatie economice actuale, la conditiile generale de legislatie pe piata muncii care nu poate favoriza integrarea persoanelor fara a avea experienta in munca.
Populatia tanara de pe piata muncii este impartita in doua grupe de varsta intre (15-24 ani si 25-29 de ani),din prima grupa cele mai multe persoane inca urmeaza o forma de educatie iar cei cu varsta cuprinsa intre 25-29 de ani au castigat deja o pozitie favorabila pe piata muncii.Aceste doua categorii de varsta fiind cele mai afectate de situatia economica financiara din UE.
In cea mai mare masura, viitorul Europei va depinde de tinerii sai, deoarece acestia reprezinta o cincime din populatia UE, iar competentele si abilitatile lor vor fi decisive in realizarea strategiei Europa 2020 de crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. 
Avand in vedere faptul ca tinerii intampina cele mai mari dificultati in integrarea pe piata muncii, am tratat aceasta tema din punct de vedere al principalelor obiective ale Comisie privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor precum si strategiile adoptate in integrarea lor pe piata muncii.
La nivelul UE sprijinirea integrarii tinerilor pe piata muncii reprezinta o politica a UE bine structurata si dezvoltata.Prin aceasta politica, UE promoveaza programe destinate tinerilor inca din anul 1988. Acest proces de elaborare a politicii in domeniul tineretului s-a dezvoltat prin intermediul Cartii Albe din 2001 si se bazeaza in prezent pe trei piloni: 
-cetatenia activa a tinerilor europeni cu ajutorul metodei deschise de coordonare, avand patru prioritati (participare, informare, voluntariat si o mai buna cunoastere a tinerilor), obiective comune, rapoarte ale statelor membre si un dialog structurat cu tinerii; 
-integrarea sociala si profesionala prin punerea in aplicare a Pactului european pentru tineret din cadrul Strategiei de la Lisabona, avand trei prioritati (ocuparea fortei de munca/incluziune sociala, educatie/formare profesionala, reconcilierea vietii profesionale cu viata de familie). Comunicarea Comisiei intitulata,,Promovarea participarii depline a tinerilor in domeniul educatiei, al ocuparii fortei de munca si in societate" a mers chiar mai departe si a propus actiuni suplimentare; 
-integrarea tineretului in alte politici (precum cele referitoare la combaterea discriminarii sau sanatate).
Acesti pilonii dedicati tineretului faciliteaza instruirea, formarea, mobilitatea, insertia profesionala si integrarea sociala a acestei categorii, precum si dezvoltarea unei cetatenii active a tinerilor in Uniunea Europeana. 
Politicile si strategiile de orientare si consiliere in cariera au devenit o prioritate politica in Europa deoarece integrarea tinerilor pe piata muncii necesita sprijin in planificarea carierei lor si de asemenea sustinerea lor in tranzitia de la educatie pe piata muncii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tinerii pe Piata Muncii din UE.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!