Teorii ale Dobanzii

Extras din referat Cum descarc?

Teorii privind dobinda
teorii pure sau ale capitalului real
teorii monetare asupra dobinzii
Teorii pure (ale capitalului real)
Teorii monetare asupra dobinzii
Teoria productivitatii si folosirii capitalului considera capitalul ca fiind inzestrat cu o putere (capacitate) care atunci cind este folosit, poate genera un prisos fizic si economic, un "ceva" mai mare decit s-a consumat, ceea ce si constituie dobinda. Partea negativa a teoriei consta in incapacitatea de a explica aceste valente ale capitalului atunci cind nu este utilizat.
Teoriile asteptarii si sacrificiului (Marshall si McVane) considera structura capitalului ca fiind o acumulare in timp a rezultatelor, o aminare a consumurilor catre un viitor indepartat, in scopul obtinerii unor rezultate superioare;
Teoriile profitului (Fisher, Zeiter, Bokn-Bowerk) isi sprijina motivatiile pe factorul timp, considerind mai avantajos de a amina folosirea capitalului pentru ca satisfactia sa fie mai mare.
Teoriile raritatii capitalurilor (Cassel, Child, Sargent), considerind ca dobinda decurge din raritatea capitalurilor, constata ca si dobinda poate influenta acumularea capitalului si, deci, rata raritatii acestuia.
Dobinda decurge din raritatea capitalurilor si ea poate influenta acumularea capitalului si, respectiv, rata raritatii acestuia
Teoriile riscului (Galliani) leaga existenta si dimensiunea dobinzii de existenta unui risc de pierdere totala sau partiala a capitalului, scapind faptul ca riscul nu constituie cauza esentiala a dobinzii
Dobinda ca impozit asupra profitului (Shumpeter) presupune ca dobinda este o parte a beneficiului pe care intreprinzatorul trebuie sa il cedeze pentru a obtine capitalul necesar potrivit dinamicii productiei determinate de aceste inovatii


Fisiere in arhiva (1):

  • Teorii ale Dobanzii.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!