Taxa pe valoarea adaugata

Extras din referat Cum descarc?

Abstract: Value added tax is a tax that covers all phases of the economic cycle, production, services and distribution to sales to final consumers, including. From the point of view of the State budget of the value added tax is an indirect tax is determined on operations relating to the transfer of ownership of goods and the provision of services. It is a single tax that is levied on a properly made value added at every stage of the economic circuit.
INTRODUCERE
Taxa pe valoarea adaugata este o taxa care cuprinde toate fazele circuitului economic, respectiv productia, serviciile si distributia pana la vanzarile catre consumatorii finali, inclusiv. Din punct de vedere al bugetului de stat taxa pe valoarea adaugata este un impozit indirect care se stabileste asupra operatiilor privind transferul proprietatii bunurilor si asupra prestarilor de servicii. Este o taxa unica ce se percepe in mod fractionat corespunzator valorii adaugate la fiecare stadiu al circuitului economic.
MATERIAL SI METODA
In calitate de metode de cercetare au servit: analiza si sinteza; inductia si deductia; analiza monografica; abordarea sistemica; observarea statistica; gruparea; metoda seriilor cronologice; metoda indicilor economici; compararea.
REZULTATE SI DISCUTII
Crearea si perfectionarea unui sistem fiscal care sa corespunda principiilor generale ale impunerii (echitate fiscala, randament fiscal, satisfacerea unor cerinte economice si social - politice) si obiectivelor pe care le urmareste statul prin intermediul unor categorii de impozite, reprezinta un proces de durata, care presupune experimentare si generalizare, in functie de rezultatele obtinute.
Politica fiscala a Republicii Moldova are la dispozitie numeroase pirghii de influentare a proceselor economice care urmeaza a fi orientate astfel sa actioneze in directia incurajarii agentilor economici la efectuarea investitiilor, dezvoltarea anumitor domenii de activitate, incitarea contribuabililor spre munca si economisire, crearii noilor locuri de munca etc.
Politica fiscala evolueaza si se perfectioneaza continuu in functie de obiectivele politice, economice si sociale din tara. Tinind cont de rolul si importanta politicii fiscale in cadrul unei economii de piata unul din obiectivele importante ale perioadei de tranzitie in Republica Moldova a fost si ramine in perspectiva ajustarea intregului sistem fiscal. Restructurarea sistemului fiscal in tara noastra impune perfectionarea sistemului Taxei pe Valoare Adaugata (in continuare-T.V.A), considerata ca una dintre cele mai eficiente componente ale sistemului fiscal specific economiei de piata din tarile occidentale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taxa pe valoarea adaugata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Certan Anastasia. Autoreferat: ,,Politica fiscala in raport cu TVA", Chisinua 2000
2. Mihailescu Ion ,, Sisteme comparate de impozite si taxe", Pitesti 2002
3. Monitorul Oficial al RM nr. 13-14 din 13.01.2012
4. Monitorul Fiscal FISC.md;
5. http://economie.moldova.org
6. http://eur-lex.europa.eu
7. http://www.mf.gov.md


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!