Supraveghere Bancară în Uniune Europeana

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I:Supraveghere bancara
1.1Conceptul supravegherii bancare
1.2 Rolul supravegherii bancare in cadrul uniunii europene
1.3Institutii de supraveghere bancara din Uniunea Europeana
Capitolul II:Forma de manifestare a supravegherii bancare
2.1Supraveghere realizata prin regulamentare de norme prudentiale
2.2Supraveghere in cazul fuziunii si divizarii institutilor de credit
2.3Aplicarea de masuri si sanctiuni in cadrul activitatii de supraveghere prudentiala
Concluzii
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I 
Supraveghere bancara
1.1Conceptul de supraveghere bancara in Uniunea Europeana
Pozitia economica a unei tari si imobilitatea economiei pe plan international sunt precizate in mare parte de solidaritatea sistemelor bancare.Acestea de-a lungul ultimilor decenii, s-au confruntat cu multe dificultati.Iar pentru a trece cu bine peste probleme,au cautat o serie de metode cat mai performante pentru evaloarea dificultatilor din sistemul bancar. Supravegherea reprezinta o varietate a controlului,care se poate desfasura in anumite conditii stabilite de reglementarea in materie,fiind specifica unei anumite activitati care face obiectul acestuia forma prudenteala aceasta se prezinta ca o modalitate specifica utilizata in domeniul bancar,pentru verificarea indicatorilor de prudentialitate ai institutilor de credit. Astfel Autoritatea de supraveghere are un rol important in cadrul institutilor de credit,deoarece spioneaza respectarea cerintelor legale si reglementare,care asigura premisile constituirii unei institutii de credit fiind capabila sa isi desfasoara activitatea in conditii legale si in scopul urmarit de legiuitor.
Supravegherea prudentiala bancara reprezinta activitatea pe care o desfasoara supravegherea bancara asupra entitatilor economice si consta in urmarirea modului in care acestea respecta normele si priincipile prin care sunt statuate cerintile prudentiale care sa asigure atat aplicarea unei politici unei politici si practici bancare prudente in interesul bancii respective si a clientilor acestora,cat si credibilitatea si viabilitate intregului sistem.
1.2 Rolul supravegherii bancare in uniunea europeana
Supravegherea bancara are un rol important in cadrul Uniunii Europrene deoarece asigura stabilitatea intre sistemele bancare,si asigura integritatea buna functionare si eficenta sectorului bancar.
Autoritatile nationale de supraveghere din cadrul Uniunii Europene au rolul de a amiliora functionarea pietii interne ,si a lucra intr-o maniera eficenta pentru supravetuirea sistemului bancar european.Sarcina principala a autoritatii de supraveghere este sa contribuie la adobdarea ghidurilor si standerdelor tehnice obligatorii pentru aq crea un cadru unic de reglementare in sistemul bancar.Acesta are ca principal obiectiv furnizarea unor norme prudentiale egficente pentru insttutile financiare de pe intreg teritoriul UE,care are ca scop sa infiinteze conditii de emulatie echitabila si ofera un grad ridicat de protectie investitorilor,consumatorilor si deponentilor.
Autoritatea promoveaza convergenta practicilor de supraveghere pentru a asigura asortarea normrlor prudentiale ,prin urmare aceasta are un mandat de evaluarea riscurilor si vulnerabilitatii in sectorul bancar ,in special prin dare de seama in privinta evalorii riscurilor.
Celelalte sarcini in mandatul ABE includ investigarea aplicarii insuficente a legislatii UE de catre autoritatile nationale,luarea deciziilor in situatii de urgenta,medierea dezacordurilor intre autoritatile competente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Supraveghere Bancara in Uniune Europeana.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1)Silberstian,Infred-Controlul administrativ si supraveghere bancara,anul 2004;
2)BASNO.Dardac,Niculae-Managementul bancar,ed exlibris anul 2004;
3)Cocris Vasile,Chirlesan Dan(1971)-Management bancar si analiza de risc in activitatea de credutare,anul 1951;
4)Banso Cezar,Dardac Nicolae-integrare monetar bancar europeana, ed didactica si pedagogica,Bucuresti 2001;
5)www.europa.eu.com;
6)www.ecb.europa.eu;


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!