SUA în Economia Mondială Actuală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Istoria S.U.A. este stans legata de economie. Din multitudinea de cauze ce au determinat separarea politica a coloniilor nord-americane de Marea Britanie, se remarca in special cauzele economice. Interdictia dezvoltarii industriei, impunerea impozitelor suplimentare Stamp Act si Sugar Act, si mai ales impunerea obligativitatii de a cumpara produse britanice la preturi stabilite de metropola - toate acestea au determinat ,,partida de ceai de la Boston" din 1773, unul dintre evenimentele ce au condus la declansarea razboiul de independenta a SUA.

Tara a tuturor posibilitatilor, SUA a fost in permanenta tinta emigrantilor proveniti de pe toate continentele. ,,The American Dream" - (o viata mai buna ce este rezultatul efortului personal) a fost posibil datorita sistemului economic ce perioadelor de expansiune economica a SUA Emigrantii s-au indreptat cu precadere spre vest punand bazele agriculturii americane.

SUA beneficiaza de conditii naturale pentru agricultura de inalt randament. In secolul XIX, SUA s-a afirmat ca mare putere agricola. Tutunul, bumbacul, cerealele, produsele de origine animala au constituit principalele resurse de export. America a abandonat foarte repede agricultura de subzistenta. Inca din secolul XIX, agricultura americana a devenit puternic specializata pe renumitele centuri - centura laptelui in nord.est, centura porumbului asociata cu cea a cresterii porcinelor in zona Marilor Lacuri, centura bumbacului precum si cresterea cornutelor mari in Sud. In nord-vest, cresterea animalelor este asociata cu cea a exploatarii forestiere. La vest de Missouri incepe centura graului. Avand ca punct de plecare agricultura, SUA a devenit prima putere economica axata pe comert si export. Industria americana a urmat aceeasi cale, fiind perfect adaptata cerintelor pietei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SUA in Economia Mondiala Actuala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 216 cuvinte
Nr caractere:
6 550 caractere
Marime:
10.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
comert, factori economici, agricultura, industrie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!