SUA in Economia Mondiala Actuala

Extras din referat Cum descarc?

Istoria S.U.A. este stans legata de economie. Din multitudinea de cauze ce au determinat separarea politica a coloniilor nord-americane de Marea Britanie, se remarca in special cauzele economice. Interdictia dezvoltarii industriei, impunerea impozitelor suplimentare Stamp Act si Sugar Act, si mai ales impunerea obligativitatii de a cumpara produse britanice la preturi stabilite de metropola - toate acestea au determinat ,,partida de ceai de la Boston" din 1773, unul dintre evenimentele ce au condus la declansarea razboiul de independenta a SUA.
Tara a tuturor posibilitatilor, SUA a fost in permanenta tinta emigrantilor proveniti de pe toate continentele. ,,The American Dream" - (o viata mai buna ce este rezultatul efortului personal) a fost posibil datorita sistemului economic ce perioadelor de expansiune economica a SUA Emigrantii s-au indreptat cu precadere spre vest punand bazele agriculturii americane.
SUA beneficiaza de conditii naturale pentru agricultura de inalt randament. In secolul XIX, SUA s-a afirmat ca mare putere agricola. Tutunul, bumbacul, cerealele, produsele de origine animala au constituit principalele resurse de export. America a abandonat foarte repede agricultura de subzistenta. Inca din secolul XIX, agricultura americana a devenit puternic specializata pe renumitele centuri - centura laptelui in nord.est, centura porumbului asociata cu cea a cresterii porcinelor in zona Marilor Lacuri, centura bumbacului precum si cresterea cornutelor mari in Sud. In nord-vest, cresterea animalelor este asociata cu cea a exploatarii forestiere. La vest de Missouri incepe centura graului. Avand ca punct de plecare agricultura, SUA a devenit prima putere economica axata pe comert si export. Industria americana a urmat aceeasi cale, fiind perfect adaptata cerintelor pietei.


Fisiere in arhiva (1):

  • SUA in Economia Mondiala Actuala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!