SUA

Extras din referat Cum descarc?

o Nume oficial: United States of America (Statele Unite ale Americii).
o Asezarea geografica: 
o Situarea: In partea centrala a Americii de Nord.
o Limite : Canada (in N), Oceanul Pacific (in V), Oceanul Atlantic (in E), Mexic si Golful Mexic (in S).
o Suprafata : 9.364.000 km2. 
Scurt istoric al Stetelor Unite
America a fost descoperita de Columb in 1492, cand a inceput o masivaa colonizare a Americii de catre europeni.Numele de "America" a fost pentru prima oara folosit in 1507 la alcatuirea unei harti a globului, de catre cartograful german Martin Waldseemuller.Termenul de "Statele Unite ale Americii"a fost prima data folosit in mod oficial, in Declaratia de Independenta de la 4 iulie 1776.
II.Relief, clima, fauna
S.U.A. unul dintre cele mai intinse state din lume, prezinta o coplesitoare varietate si un mare contrast al conditiilor naturale.
Relieful este variat si diferentiat de la E la V in trei mari zone paralele,orizontale N-S: mintii Apalasi (Appalachian Montains), marile campii centrale si muntii Stancosi (Rocky Montains. 
Pe continent clima S.U.A. este puternica influentata de relief, cele doua mari sisteme muntoase izoland interiorul de influientele moderatoare oceanice, in timp ce in zona joasa centrala nici un obstacol orografic nu impiedica patrunderea maselor de aer rece polar din N iarna si a celor tropicale provenind din Golful Mare vara.
La granita cu Canada se afla Marile Lacuri (Superior, Michigan, Huron, Erie si Ontario), de origine glaciara, cel mai mare sistem de lacuri cu apa dulce de pe glob, important sistem hidroenergetic si de navigatie. 
Fauna bogata si variata, include cea mai mare parte a animalelor caracteristice zonelor temperate(vulpea, lupul, iepurele, castorul etc,) si arctica ,dar si multe elemente subtropicale si tropicale (aligatorul, 8 familii de salamandre- cel mai mare numar de pe glob, jaguarul etc.). 
III.Diviziuni administrative
S.U.A. este impartita in 50 de state (Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachussetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pannsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermot, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming) si un district federal (District of Columbia).


Fisiere in arhiva (1):

  • SUA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!