Studiul asupra Cererii si Ofertei de Marfuri la o Societate

Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Aparitia schimbului de bunuri si evolutia acestuia a dat nastere la piata.Ea a aparut ca urmare a dezvoltarii diviziunii sociale a muncii, prin viziunea care sa realizat intre producator si consumator.Aceasta separare a determinat ca bunurile produse sa ajunga de la producator la consumator prin intermediul pietei. Piata, este asadar o categorie economica complexa, ce reflecta totalitatea relatiilor de vinzare - cumparare care au loc in societate, in interactiunea lor, in strinsa legatura cu spatiul economic in care au loc. Piata este locul intilnirii a ofertei vinzatorilor si cererii consumatorilor, a confruntarii dintre ele. Deci, pe piata se reflecta raporturile reale dintre productie si consum, prin intermediul categoriilor relative de cerere si oferta si a categoriilor de pret.
Participantii la piata, la relatiile pe care le reflecta sunt producatorii in calitate de ofertanti de factori de productie, bunuri de consum si servicii si consumatorii productivi si individuali in calitate de cumparatori, care se opun unui altora prin urmarirea propriului interes. In acelasi timp este de remarcat faptul ca intre ofertanti si consumatori exista o puternica legatura ce pune in evidenta 'solidaritatea functionala ' a pietiei. 
Analiza cererii pe piata reprezinta continuarea problemelor privitoare la nevoile umane si la caracteristicile lor, la interesele economice. In acelasi timp, teoria cererii constituie baza alocarii veniturilor limitate de catre consumatorii rationali.
Analiza problemelor referitoare la oferta este o continuare a analizei resurselor economice si a factorilor de productie, si respectiv o continuare a analizei bunurilor economice.
CAPITOLUL I
ANALIZA OFERTEI SI CERERII DE MARFURI
REALIZATE DE S.C. COSIMETAL S.R.L.
Locul de intalnire intre oferta unitatii comerciale si cererea cumparatorului este piata.
Menirea pietei este aceea de a oferi sanse pe cat posibil egale pentru toti agentii economici.
In conditiile actuale, piata este oglinda agentilor economici, este un mijloc de reglare a activitatilor agentilor economici in raport cu criteriile eficientei si competitivitatii impuse de concurenta. Astazi, concurenta are un rol deosebit la dezvoltarea pietei, incita agentii economici la diverse actiuni pentru dezvoltarea acesteia.
Piata presupune existenta unor fenomene specifice cum ar fi: prezenta unor unitati economice autonome, interdependenta dintre aceste unitati, posibilitatea realizarii de catre unitatile economice a unor legaturi de vanzare-cumparare.
De asemenea piata pune in evidenta raporturile dintre productie si consum, prin intermediul sau reflectandu-se atat nevoile de bunuri materiale ale societatii (cererea de marfuri) cat si satisfacerea acestor nevoi (oferta de marfuri).
Piata devine efectiv transparenta, iar evolutiile sale pot fi mai corect anticipate prin extinderea celor trei principali factori ai sai: cererea de marfuri, oferta de marfuri si preturile.
Societatea comerciala "Cosimetal" S.R.L. ocupa un loc important pe piata, iar cerintele consumatorilor sunt ridicate si in continua crestere.
1.1. Istoricul societatii comerciale "Cosimetal" S.R.L.
Constituirea legala a unui agent economic, cat si pozitionarea sa in structurile macroeconomice se pot realiza doar in contextul unui ansamblu de reglementari specifice fiecarui stat. Legalitatea pretinde ca atat infiintarea oricarei structuri comerciale, cat si desfasurarea activitatii acesteia sa fie in concordanta cu spiritul normelor de drept existente in Constitutie, a legilor organice sau ardinare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul asupra Cererii si Ofertei de Marfuri la o Societate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!