Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2317
Mărime: 16.01KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE ADMINISTRAREA AFACERILOR IN TURISM

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. I. Date privind obiectivul studiului 3
  3. II. Aspecte privind organizarea serviciilor de alimentative 4
  4. 1. Organizarea salii de mese 4
  5. 2. Organizarea bucatariei 4
  6. 3. Personalul si servirea 5
  7. 4. Meniul 6
  8. III. Modalitati de imbunatatire a serviciilor de alimentatie 6
  9. 1. Imbunatatirea meniului 6
  10. 2. Imbunatatirea ambiantei si calitatii servirii 8
  11. 3. Imbunatatirea valorii nutritive 8
  12. CONCLUZII 9

Extras din referat

Introducere

Studiul alimentaţiei umane a intrat târziu în domeniul preocupărilor ştiinţifice, deşi încă din cele mai vechi timpuri s-au făcut diverse legături între alimentaţie şi patologie. Astfel, Hipocrate stabileşte cu 500 de ani î.e.n. că alimentaţia are un rol deosebit în prevenirea şi tratamentul bolilor, combătând vechile doctrine provenite din Egipt şi promovate de adepţii lui Pitagora, că hrana “este sursa tuturor relelor”.“Dacă reuşim – spunea Hipocrate – să găsim pentru fiecare om echilibrul dintre alimentaţie şi exerciţiile fizice, astfel încât să nu fie nici mai mult nici mai puţin, am reuşit să descoperim mijlocul de întreţinere a sănătăţii”.

O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficienti nutrienti deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar.

Deci, este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta.

Fructe si legume

Alimentatia sanatoasa include consumarea de aproximativ 5 ori pe zi a alimentelor din aceasta grupa. Ea contine: fructe congelate, conservate, confiate si rehidratate, sucuri pasteurizate, freshuri si, normal, fructe proaspete. Pe langa fructe, grupa include leguminoase, fasole si linte.

Paine, cereale si cartofi

Din nou, o alimentatie sanatoasa include consumarea de 5 ori pe zi a alimentelor din aceasta categorie. Ele sunt: cerealele de mic dejun, orez nedecorticat, ovaz, paine integrala si cartofi.

Lapte si produse lactate

Se consuma de 2-3 ori pe zi. In aceasta grupa intra laptele, branza si iaurtul dar nu untul sau smantana. Cantitatea unei portii depinde de procentul de grasime.

Carne, peste, produse animale si alternative

O data sau de doua ori pe zi. Alegeti carnea slaba, ouale si pestele si evitati produsele de acest gen cu continut ridicat de grasime. Alternativele ca sursa de proteine sunt tofu, fasolea, nucile si legumele bogate in proteine.

Mancaruri grase sau ce contin zahar

Se mananca in cantitati extrem de mici de maxim 3 ori pe zi dar de preferat o singura data sau deloc. In aceasta grupa intra untul, margarina, uleiul, maioneza, smantana si prajeala. Tot aici regasim si sucurile (in special cele acidulate), dulceata, gemurile, prajiturile, ciocolata, produsele de patiserie si inchetata. E esential sa includeti cantitati foarte mici din aceasta grupa dar in general ele sunt chiar mai mici decat credeti sau consumati.

I. Date privind obiectivul studiului

Restaurantul Carmen apartine societatii comerciale Carmen Ana International S.R.L, cu sediul in Predeal, Str. Mihail Saulescu, nr 121, J08/2776/1994, RO 6455923. Restaurantul se afla la parterul hotelului cu acelasi nume, in central statiunii Predeal, foarte aproape de gara. Aceasta pozitie ii confera un vad foarte bun pentru potentialii clienti.

Situati in centrul orasului Predeal, avem access rapid catre oricare din atractiile orasului, spre Cabana Trei Brazi, Partia de ski. Se afla in apropierea punctelor de acces spre trasee montane cum ar fi Secui, Timisul de Sus, Timisul de Jos, Cabana Susai, Garbova, Clabucet, Piatra Mare.

Preview document

Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 1
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 2
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 3
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 4
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 5
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 6
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 7
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 8
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 9
Studiu privind serviciile de alimentație la Restaurantul Carmen - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Studiu privind Serviciile de Alimentatie la Restaurantul Carmen.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?