Studiu de Fezabilitate Referitor la o Investitie Realizata la un Cabinet Stomatologic - SC Dental Service SRL

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
SC Dental Service SRL si-a inceput activitatea in 2002, avand sediul in Pitesti . Scopul acestei investitii (achizitionare de : aparat radiologic: 13000 EUR si aparat de curatire instrumente cu ultrasunete: 4000 EUR) este de a conferi un grad mai ridicat de calitate in serviciile stomatologice oferite. Acestea se vor regasi intr-un mod indirect in profitul firmei. 
Serviciile oferite
Conform obiectului de activitate SC Dental Service SRL ofera servicii stomatologice cu tot ce implica aceasta cat si servicii de igiena ododentara datorita specializarii medicului stomatologic in SUA. 
Investitia care se doreste a se realiza va aduce un plus de calitate in serviciile stomatologice in mod direct dar si indirect (exemplu : aparatul de curatat instrumente cu ultrasunete care va oferi un confort in pregatirea si sterilizarea instrumentelor stomatologice).
Piata 
Locatia este in Pitesti, cartier Nord, strada Negru Voda la parterul unui bloc. In aceeasi zona mai functioneaza din 2005 un alt cabinet stomatologic.
Inca si in zilele noastre o mare parte a populatiei Romaniei nu prezinta o educatie corespunzatoare in ceea ce priveste tratarea stomatologica poate si din cauza unor preturi in crestere a acestor servicii. Insa o data cu sporirea veniturilor populatiei si cu o mai buna informare a populatiei se spera a se apela mai des la serviciile stomatologice.
Clientii
Firma a reusit in cei 4 ani de activitate (2002 - 2004) sa-si creeze acel segment de clienti fideli. Un factor care a contat in acest lucru a fost si faptul ca medicul stomatologic a profesat in anii precedenti institutiile publice care ofereau aceste servicii. Aceasta a dus la incredere a clientilor si transformarea lor in clienti fideli si atragerea de noi clienti.
Marketing
Ca si principiu pe care se functioneaza serviciile: ,,Problema rezolvata, om multumit, servicii de calitate, noi clienti". Se merge mult pe ideea de ,,reclama vie", in sensul ca omul reprezinta cel mai bun mod de a face reclama.
Firma detine un afisaj gen ,,firma".
Incepand cu anul 2007 au intrat in vigoare noi reglementari privind acest lucru, astfel:
o toate cabinetele stomatologice vor fi obligate sa aiba aceeasi ,,firma" afisata: aceleasi elemente, desene, culori etc.;
o reclama directa este interzisa (fluturasi, reclame tv,radio etc.) aceste aspect inca nu sunt indeplinite.
Management
Cei 2 asociati sunt implicati in procesul decizional. Medicul stomatolog este si administratorul firmei. Numarul de salariati este de 2. Firma are un contract incheiat cu o firma de contabilitate pentru tinerea evidentei contabile. 
Atributiile medicului si ale asistentului sunt prezentate in fisele postului intocmite pentru fiecare.
Impactul asupra mediului
Conform normelor UE cat si reglementarilor nationale in domeniu referitor la acest aspect fiecare firma care activeaza in acest domeniu are responsabilitatea de a: depozita deseurile in containere specifice si pe sectiuni diferite si de a avea incheiat contract de colaborare cu o firma specializata in prestarea de servicii privind colectarea acestor deseuri si depunerea lor la un crematoriu autorizat din tara pentru incinerare. Totul este tinut sub observatia atenta a personalului cabinetului astfel evitandu-se vreun efect nefavorabil asupra mediului
Activitatea nu afecteaza fonic locatarii imobilului.
Echipamente necesare
Acestea constau in investitia care se doreste a se realiza in urmatorii 4 ani (2007-2010):
o aparat radiologic - 13000 EUR;
o aparat de curatat instrumente cu ultrasunete - 4000 EUR.
Amenajari, dotari
Spatiul se afla in incinta unui bloc turn cu 10 etaje la parterul acestuia. Accesul in cabinet se face printr-o scara externa alta decat intrarea principala in bloc. 
Spatiul este impartit in 4 camere:
o sala de asteptare 4 mp;
o cabinetul propriu-zis 3mp;
o o baie;
o o camera de sterilizare 2mp;
o o camera pentru igiena ododentara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate Referitor la o Investitie Realizata la un Cabinet Stomatologic - SC Dental Service SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!