Studiu de Caz Privind un Credit pentru 300 de Stupi

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Cap I
1.Apicultura- de la inceputuri si pana in prezent 4-7
2.Apicultura-o afacere de succes 8-14
Cap II
3.Intocmirea dosarului pentru accesarea fondurilor europene 14-17
4.Obtinerea unui credit de la o banca pe baza fondurilor europene 17-20
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Lucrarea ,,Studiu privind un credit pentru 300 de stupi'', reprezinta o selectie de materiale de specialitate si articole, scrise de diferiti specialisti in domeniu si care reprezinta un scurt ,,documentar" despre albine, apicultura, produse apicole, lucrarile ce se efectueaza intr-o stupina, documentele necesare accesari fondurilor nerambursabile si multe alte informatii pe care le-am considerat importante pentru activitatea oricarui apicultor, fie el incepator sau profesionist. Aceasta lucrare vin in sprijinul celor care vor sa inceapa o afacere in domeniul apiculturii cu informatii cu caracter tehnologic , intrucat apicultura este si va fi o activitate profitabila, mai mult decat o ocupatie sau hobby de sfarsit de saptamana.
"Stai in preajma albinei si invata de la ea cat este de harnica si cat este de minunat lucrul pe care-l face. Regi si oameni simpli, cu toti profita de fructul ei pentru sanatatea lor. Ea merita dragostea si stima tuturor. In ciuda infimei sale forte, se remarca prin dragostea ei, prin inteligenta si intelepciune".
1.Apicultura-de la inceputuri si pana in prezent
Cresterea albinelor sau apicultura este stiinta care are ca obiect de studiu viata, comportamentul si activitatea albinelor melifere (Apis mellifera) in scopul obtinerii de produse apicole si polenizarea culturilor agro-pomicole.
Pe parcursul intregii sale existente, omul a vanat cuiburile de albine salbatice si le-a luat mierea. Apicultorii au folosit stupii si au recoltat miere de la ei cu cel putin 4500 de ani in urma. Pe parcursul ultimelor decenii (din anii 1800 pana in prezent), cunostintele despre apicultura au crescut, ca urmare a cercetarilor efectuate de arheologi, filologi si oameni de stiinta.
Se presupune ca primii oameni au luat miere de la albine din cuiburile construite in copaci sau in alte locuri. Colectarea de miere din cuiburi salbatice se efectueaza pana in prezent, cu exceptia regiunilor unde a fost inlocuita total de apicultura. Erau vanate cuiburile de albine melifere (Apis) si speciile mari de albine care nu inteapa (Meliponinae). Nu numai omul a fost un vanator al cuiburilor de albine, ci si unele mamifere ca cimpanzeii care au fost observati folosindu-si mainile sau bete pe care le introduceau in cuib pentru a le scoate unse cu miere.
Cea mai veche dovada arheologica asupra vanatului albinelor melifere (Apis mellifera) este un desen de pe o piatra din epoca mezolitica care a fost gasit in estul Spaniei si dateaza din perioada 6000 i. Hr. In acea perioada, nu la mult timp dupa ultima Era glaciara care a avut loc la circa 9000 i. Hr., se presupune ca in regiune a existat un climat optim. Desenul fost folosit ca simbol al celui de-al 18-lea Congres International de Apicultura de la Madrid din 1961 si a aparut in numeroase reviste si carti apicole. Persoana reprezentata, in general considerata a fi o femeie, ia miere dintr-o grota situata in fata unei stanci. Nu exista dovezi asupra existentei unei surse de fum sau a unei imbracaminti de protectie. 
Conditiile climaterice si flora din tara noastra sunt deosebit de favorabile dezvoltarii apiculturii. Iernile destul de blande, primaverile cu zile insorite, verile calduroase si zilele de toamna senine si calde sunt prielnice cresterii albinelor.
La noi in tara, cresterea albinelor este una din cele mai vechi indeletniciri ale populatiei si s-a dezvoltat pe aceste meleaguri in conditii naturale favorabile asigurate de situarea tarii in spatiul carpato-danubian, tinut cu conditii de exceptie privind clima, relieful si vegetatia care au determinat an de an dezvoltarea familiilor de albine si obtinerea, in decursul mileniilor, a unor insemnate productii apicole.
Ca urmare a particularitatilor biologice pe care le poseda, albinele melifere se deosebesc de alte vietuitoare ingrijite si exploatate de oameni. Datorita modului de viata, se situeaza printre insectele sociale cele mai evoluate intrucat isi desfasoara activitatea dupa normele biologice care le caracterizeaza convietuind in familii formate dintr-un numar mare de indivizi care prin modul de organizare si autoreglare pot sa mentina unitatea cuibului. Cea mai importanta particularitate biologica a albinelor este insa aceea legata de aptitudinea de acumulare a rezervelor de hrana peste necesarul de consum al familiei.
In conditiile naturale de astazi, in buna masura modificate de practicarea agriculturii si, in special, de chimizarea acesteia, ingrijirea familiilor de albine impune masuri si tehnologii care se inscriu pe coordonate noi deosebit de importante determinate de necesitatea asigurarii de catre om a conditiilor pe care nu de mult le oferea natura pentru dezvoltarea familiilor de albine. 
Astfel, pe masura reducerii resurselor naturale de cules, ca urmare a defrisarii padurilor si fanetelor, pentru punerea in valoare a terenurilor necesare agriculturii si in consecinta scaderea productiilor apicole, a aparut din ce in ce mai necesara interventia omului in vederea ingrijirii albinelor pentru realizarea de familii puternice capabile sa supravietuiasca noilor conditii de cules si sa obtina productii apicole sporite.
Amplasarea familiilor de albine pe vetre de stupina situate in apropierea unor masive cu plante melifere, cu secretie de nectar abundenta, care sa poata fi valorificate inca de la inceputul primaverii asigura, in buna masura, obtinerea de recolte de miere si mentinerea unui echilibru biologic favorabil vietuirii albinelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Privind un Credit pentru 300 de Stupi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Liviu Munteanu, Cresterea Albinelor, Agentia Nationala de Consultanta Agricola, Caras-Severin, 2007.
2.www. apicultura.xhost.ro
3.www. ro.wikipedia.org
4. www.madr.ro
5. www.uaiasi.ro
6. www.apicultura.3x.ro
7. www.agrointel.ro
8. http://www.carpatica.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!