Studiu de caz privind salarizarea

Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Intr-o organizatie, costul salarizarii este capitalul cheltuit pentru angajati pentru serviciile lor . Costurile salarizarii includ distribuirea de baza a salariilor pentru angajati, pregatirea salarizarii si stimulentele angajatilor. Alte costuri implicate sunt beneficiul pentru angajat, cum ar fi serviciile medicale si planul de asigurare, comisionul de vanzari si plata bonusului.
1.2. FACTORI CARE AFECTEAZA REDUCEREA COSTURILOR SALARIZARII
Primul factor care afecteaza salariul este valoarea intrinseca a carierei . Fiecare cariera are o valoare proprie, cu responsabilitatea si abilitatile necesare pentru ca angajatii sa poata performa. In afara de aceasta, impactul carierei va face diferentierea asupra salarizarii angajatilor. In organizatie, atunci cand impactul carierei este mare si important pentru organizatie in functionare, rata salariilor va deveni ridicata.
Al doilea factor este reprezentat de relativitatile externe prin care costul salarizarii in organizatie va fi afectat de ratele de piata stabilite . In plus, organizatia trebuie sa urmeze politica, care este reprezentata de nivelul de salarizare, numarul de angajati necesari si calitatea angajatilor de care organizatia are nevoie.
Al treilea factor este valoarea angajatilor. Valorile necesare organizatiei sunt performanta si contributia de lucru, abilitatile de management, experienta de lucru si potentialul. Angajatul care poate aduce valoare va fi punctul cheie in stabilirea salarizarii angajatilor.
Al patrulea factor este situatia financiara din organizatie. Organizatia trebuie sa isi permita sa plateasca costul salarizarii angajatilor, iar bugetul nu poate fi depasit. Pe langa aceasta, accesibilitatea ar trebui sa fie linia directoare pentru plata salariilor. 
Ultimul factor care afecteaza costul salarizarii organizatiei este aplicarea legii pe salariul angajatului. Sindicatele pot stabili ratele salariale in organizatie, datorita inflatiei pietei si a ratelor pietei, in functie de puterea relativa de negociere.
1.3. TEORIA CONCEPTUALA
Teoria economica clasica 
In aceasta teorie, preturile salariilor angajatilor sunt determinate de oferta si cererea produsului din organizatie. Aceasta inseamna ca, atunci cand oferta este mai mare decat cererea, preturile salariilor vor scadea si cand cererea este mai mare decat oferta, preturile salariilor vor fi crescute.
Teoria capitalului uman 
Aceasta teorie se concentreaza pe angajatii care au abilitati care pot ajuta sau aduce organizatiei. Competentele includ educatia, experienta de lucru si formarea. Angajatul care are mai multe abilitati poate aduce capital productiv organizatiei.
Teoria valorii muncii 
In aceasta teorie, cantitatea de angajati poate determina valoarea bunurilor si serviciilor. Pretul salarizarii nu este stabilit de piata, ci este continutul fortei de munca. Mai mult, teoria poate ajuta la crearea procedurilor de evaluare a locurilor de munca, deoarece aceasta metoda se concentreaza mai degraba pe continutul angajatilor decat pe rata pietei.
1.4. POLITICA DE RECOMPENSA
Politica de recompensa este un set de linii directoare pentru organizatie in luarea deciziilor. Politica poate oferi organizatiei ideea de a gestiona recompensa si strategia de executat atunci cand se confrunta cu probleme de recompensa. Politica poate fi utilizata pentru a face fata situatiei in care organizatia doreste sa stabileasca nivelurile de recompense, realizand salariile egale intre angajati, luarea deciziilor cu privire la ratele de remunerare si utilizarea pentru evaluarea postului angajatilor.
1.5. SISTEME DE PLATA 
Primul sistem de plata este sistemul de plati legate de performanta. Acest sistem de salarizare este de a creste salariul de baza al angajatilor pe baza performantei lor in organizatie. Este potrivit pentru organizatia bazata pe performanta, care masoara performanta angajatului in mod obiectiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz privind salarizarea.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Avram, M. Contabilitatea manageriala, Editura Universitaria, Craiova, 2005
LEGISLATIE
Codul Muncii Adnotat. Titlul IV -  Salarizarea. Disponibil pe internet: https://www.codulmuncii.ro/titlul_4_1.html 
ARTICOLE DIN REVISTE DE SPECIALITATE
Silviu Cerna. HotNews.ro. Teoria capitalului uman: analiza economica a educatiei. 26.01.2021. Disponibil pe internet: https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-24563192-teoria-capitalului-uman-analiza-economica-educatiei.htm
Oana Dimitriu. Business24. Ce valori au prioritate in cariera ta. 08.12.2010. Disponbiil pe internet: https://business24.ro/impact/stiri-impact/ce-valori-au-prioritate-in-cariera-ta-1484732
Comisia Europeana. Evolutiile salariale si sistemele de stabilire a salariilor. p. 1. Disponibil pe internet: https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/european-semester_thematic-factsheet_wage-developments-wage-setting-systems_ro.pdf
RESURSE WEB
Wikipedia. Mega-Image.6.03.2020. Disponibl pe internet:https://ro.wikipedia.org/wiki/Mega_Image
Wikipedia. Teoria valorii muncii. Disponibil pe internet: https://ro.qaz.wiki/wiki/Labor_theory_of_value
Wikpedia. Economie clasica. Disponibil pe internet: https://ro.qaz.wiki/wiki/Classical_economics


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!