Studiu de Caz: Iaurtul

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE . 2

CAP. 1 PREZENTAREA PRODUSULUI
1.1 Istoric .. 3 
1.2 Conditii de preparare .. 3
1.3 Informatii despre consum .. 3
1.4 Continutul iaurtului .. 4
1.5 Tipuri de iaurt .. 4

CAP. 2 BENEFICIILE SI DEZAVANTAJELE PRODUSULUI
2.1 Beneficiile nutritionale ale iurtului .. 5 
2.2 Dezavantaje .. 6
2.3 Alegerea produsului .. 6

CAP. 3 ETICHETAREA PRODUSULUI
3.1 Prezentarea sortimentului .. 7
3.2 Exigente privind etichetarea produsului .. 7
3.3 Etichetarea produsului.. 8

CONCLUZI I.. 9
BIBLIOGRAFIE .. 10


Extras din referat Cum descarc?

Beneficiile nutritionale ale iaurtului:

- bogat in proteine 
- sursa de calciu (are de cel putin 2 ori mai mult calciu decat o cana cu lapte degresat) 
- combate osteoporoza. O femeie din doua si un barbat din opt vor dezvolta candva osteoporoza (pierderea rezistentei substantei osoase - oasele devin mult mai fragile si se vor fractura la traumatisme minore). Cantitatea mare de calciu ajuta la mentinerea rezistentei sistemului osos. 
- contine potasiu la fel de mult ca si bananele. Potasiul este o substanta minerala vitala, care ajuta la normalizarea batailor inimii, trimite oxigen la creier si mentine constanta cantitatea de apa din corp. Cand suntem stresati, metabolismul se accelereaza si nivelul de potasiu scade.
- o sursa excelenta de vitamina B
- ajuta la digestia lactozei, (carbohidratul pe care-l gasim in orice produs lactic) prin intensificarea productiei de enzime lactice
- activeaza stilul de viata, sustine functionarea normala a sistemului muscular
- un bun remediu impotriva diareei
- reduce riscul aparitiei cancerului. Probioticele protejeaza impotriva anumitor forme de cancer, cu precadere cancerul de colon. 
- intareste sistemul imunitar. Ne imbolnavim mai rar. Iaurtul cu bacterii active stimuleaza sistemul imunitar, fapt evidentiat prin inregistrarea cresterii sustinute a anumitor citokine ("hormonii" sistemului imunitar). 
- mai putine candidoze vaginale. Consumarea regulata a iaurturilor care contin lactobacillus acidoplilus scade colonizarea vaginului cu ciuperci. 
- ajuta in hipertensiunea arteriala. Fiecare pahar de iaurt asigura cantitati importante de calciu, potasiu si magneziu - minerale necesare unui bun control al tensiunii arteriale. 
- sursa importanta de proteine are de cel putin 2 ori mai mult calciu decat o cana cu lapte degresat Aproape 20% din necesarul zilnic de proteine este adus de 250 ml de iaurt. Pe vreme torida, inghetata poate fi usor inlocuita cu iaurt cu fructe inghetat (este la fel de delicios, insa mult mai sanatos). 
- curata organismul de toxine
- reduce colesterolul
- poate fi consumat si de persoanele cu intoleranta la lactate. Persoanelor cu intoleranta la lactate le lipseste de pe suprafata mucoasei intestinale o enzima (lactaza) care are rolul de a "sparge" moleculele de lactoza in zaharuri mai mici spre a fi absorbita. Nedigerata lactoza ajunge in intestinul gros si acolo in contact cu bacteriile provoaca crampe, diaree, balonari etc.
Bacteriile lactice impiedica inmultirea germenilor toxici in intestin (de mare ajutor in cazul gastroenteritei) si imbunatatesc tranzitul. Daca ai urmat un tratament cu antibiotice, ar fi bine sa mananci zilnic, pentru o perioada, cate un iaurt ce contine fermenti vii, pentru a-ti reface flora intestinala. Poti afla daca iaurtul tau preferat contine fermenti vii citind ambalajul 
Exista de asemenea iaurturi care pe langa cei doi lactobacili specifici si obligatorii mai contin bifido-bacterii. "Aceste bacterii ne populeaza intestinul inca din primele zile de viata.
In timp, acestea dispar si microflora sanatoasa creata de ele este inlocuita, in functie de obiceiurile alimentare, cu o microflora nesanatoasa, de putrefactie. De aceea, iaurtul cu bifido-bacterii este o solutie pentru sanatatea noastra", afirma prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Microorganismele din iaurt inlocuiesc microflora daunatoare, de putrefactie, care conduce la aparitia unor metaboliti foarte periculosi si care in timp pot da nastere cancerului intestinului gros.


Fisiere in arhiva (1):

  • iaurt studiu de caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă gratuit acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.


Hopa sus!