Studiu de Caz: Iaurtul

Referat
8/10 (14 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3063
Mărime: 386.71KB (arhivat)
Publicat de: Dan Muntean
Puncte necesare: 0
Marfuri Alimentare Fac. Comert ASE-Bucuresti 2006

Cuprins

  1. INTRODUCERE . 2
  2. CAP. 1 PREZENTAREA PRODUSULUI
  3. 1.1 Istoric .. 3
  4. 1.2 Conditii de preparare .. 3
  5. 1.3 Informatii despre consum .. 3
  6. 1.4 Continutul iaurtului .. 4
  7. 1.5 Tipuri de iaurt .. 4
  8. CAP. 2 BENEFICIILE SI DEZAVANTAJELE PRODUSULUI
  9. 2.1 Beneficiile nutritionale ale iurtului .. 5
  10. 2.2 Dezavantaje .. 6
  11. 2.3 Alegerea produsului .. 6
  12. CAP. 3 ETICHETAREA PRODUSULUI
  13. 3.1 Prezentarea sortimentului .. 7
  14. 3.2 Exigente privind etichetarea produsului .. 7
  15. 3.3 Etichetarea produsului.. 8
  16. CONCLUZI I.. 9
  17. BIBLIOGRAFIE .. 10

Extras din referat

Beneficiile nutritionale ale iaurtului:

- bogat in proteine

- sursa de calciu (are de cel putin 2 ori mai mult calciu decât o cana cu lapte degresat)

- combate osteoporoza. O femeie din doua si un barbat din opt vor dezvolta cândva osteoporoza (pierderea rezistentei substantei osoase - oasele devin mult mai fragile si se vor fractura la traumatisme minore). Cantitatea mare de calciu ajuta la mentinerea rezistentei sistemului osos.

- contine potasiu la fel de mult ca si bananele. Potasiul este o substanta minerala vitala, care ajuta la normalizarea batailor inimii, trimite oxigen la creier si mentine constanta cantitatea de apa din corp. Când suntem stresati, metabolismul se accelereaza si nivelul de potasiu scade.

- o sursa excelenta de vitamina B

- ajuta la digestia lactozei, (carbohidratul pe care-l gasim în orice produs lactic) prin intensificarea productiei de enzime lactice

- activeaza stilul de viata, sustine functionarea normala a sistemului muscular

- un bun remediu împotriva diareei

- reduce riscul aparitiei cancerului. Probioticele protejeaza împotriva anumitor forme de cancer, cu precadere cancerul de colon.

- întareste sistemul imunitar. Ne îmbolnavim mai rar. Iaurtul cu bacterii active stimuleaza sistemul imunitar, fapt evidentiat prin înregistrarea cresterii sustinute a anumitor citokine ("hormonii" sistemului imunitar).

- mai putine candidoze vaginale. Consumarea regulata a iaurturilor care contin lactobacillus acidoplilus scade colonizarea vaginului cu ciuperci.

- ajuta în hipertensiunea arteriala. Fiecare pahar de iaurt asigura cantitati importante de calciu, potasiu si magneziu - minerale necesare unui bun control al tensiunii arteriale.

- sursa importanta de proteine are de cel putin 2 ori mai mult calciu decât o cana cu lapte degresat Aproape 20% din necesarul zilnic de proteine este adus de 250 ml de iaurt. Pe vreme torida, inghetata poate fi usor înlocuita cu iaurt cu fructe înghetat (este la fel de delicios, însa mult mai sanatos).

- curata organismul de toxine

- reduce colesterolul

- poate fi consumat si de persoanele cu intoleranta la lactate. Persoanelor cu intoleranta la lactate le lipseste de pe suprafata mucoasei intestinale o enzima (lactaza) care are rolul de a "sparge" moleculele de lactoza în zaharuri mai mici spre a fi absorbita. Nedigerata lactoza ajunge în intestinul gros si acolo în contact cu bacteriile provoaca crampe, diaree, balonari etc.

Bacteriile lactice împiedica înmultirea germenilor toxici în intestin (de mare ajutor în cazul gastroenteritei) si îmbunatatesc tranzitul. Daca ai urmat un tratament cu antibiotice, ar fi bine sa manânci zilnic, pentru o perioada, câte un iaurt ce contine fermenti vii, pentru a-ti reface flora intestinala. Poti afla daca iaurtul tau preferat contine fermenti vii citind ambalajul

Exista de asemenea iaurturi care pe lânga cei doi lactobacili specifici si obligatorii mai contin bifido-bacterii. "Aceste bacterii ne populeaza intestinul înca din primele zile de viata.

În timp, acestea dispar si microflora sanatoasa creata de ele este înlocuita, în functie de obiceiurile alimentare, cu o microflora nesanatoasa, de putrefactie. De aceea, iaurtul cu bifido-bacterii este o solutie pentru sanatatea noastra", afirma prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Microorganismele din iaurt inlocuiesc microflora daunatoare, de putrefactie, care conduce la aparitia unor metaboliti foarte periculosi si care în timp pot da nastere cancerului intestinului gros.

Preview document

Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 1
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 2
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 3
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 4
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 5
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 6
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 7
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 8
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 9
Studiu de Caz: Iaurtul - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • iaurt studiu de caz.doc

Alții au mai descărcat și

Evaluarea calității iaurtului

INTRODUCERE Am ales iaurtul ca obiect al acestei lucrări deoarece este un produs gustos, sănătos, perfect pentru diete şi necesar pentru o...

Evaluarea calității iaurtului de fructe

INTRODUCERE Am ales iaurtul ca obiect al acestei lucrari deoarece este un produs gustos, sanatos, perfect pentru diete si necesar pentru o...

Studiu de Caz pentru Produsul Dizolvant Hidratant

CAPITOLUL I INTRODUCERE Produsul: Dizolvant hidratant cu vitamina B5 si uleiuri vegetale Producator: SC FARMEC SA Cluj-Napoca Prezentarea...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Lapte și Produse Lactate

I. LAPTELE DE CONSUM ŞI PRINCIPALELE PRODUSE LACTATE LAPTELE PRODUSELE LACTATE ACIDE BRÂNZETURI Compoziţia chimică a laptelui PRODUSELE...

Inventarierea procedeu al metodei contabilității

Procedeele metodei contabilitatii cuprind trei categorii: - Procedee comune tuturor disciplinelor (generale); - Procedee comune si altor...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ergonomie Curs

Ergonomia este o stiinta interdisciplinara care are ca obiect studiul factorilor de solicitare a omului in procesul muncii, in scopul mentinerii...

Te-ar putea interesa și

Aspecte Privind Obținerea unui Aliment Funcțional nou pe Bază de Iaurt și Polen

ARGUMENT Industria alimentară este una dintre principalele ramuri ale economiei naționale, având ca obiect fabricarea de produse alimentare...

Studiu de piață - iaurtul

Informatii despre consum(cat, cum,) Iaurtul este astazi foarte apreciat, Europenii fiind cei mai mari consumatori de iaurt, cantitatea consumata...

Probiotice - Calitățile Lor Funcționale

2. Date despre proiect Titlul proiectului: Trataţi subiectul alimente probiotice - calităţile lor funcţionale Cuvinte cheie: Probiotice,...

Controlul calității alimentelor probiotice

Rezumat: Probioticele sunt organisme mici care ajuta la mentinerea balantei normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal....

Piața lactatelor

Argument Piaţa reprezintă principalul câmp al marketingului,cadru în care se verifică oportunitatea şi eficienţa tuturor activităţilor legate de...

Implementarea HACCP în sectorul de producție și procesare a laptelui. studiu de caz iaurtul

CAP.1 Sistemul HACCP- etapele de implementare Siguranta alimentara este in legatura cu aparitia riscurilor alimentare la nivelul consumului....

Etichetarea iaurtului - modalitate de garantare a calității produsului

Capitolul 1. IAURTUL ȘI ETICHETAREA ACESTUIA 1.1. Caracteristici specifice și importanța în alimentație Iaurtul este un produs lactat cu un gust...

Analiză comparativă a calității și strategiilor de marketing - studiu de caz - iaurturile Fulga, Nutriday, iaurtul meu fin, prim-iaurt

Introducere Analiza comparativa a calitatii consta in aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai multe marfuri pe...

Ai nevoie de altceva?