Studiu de Caz

Extras din referat Cum descarc?

S.C. Aprilia Print S.R.L. cu sediul in Timisoara, reprezentata prin Tit Dana ca unic actionar, infiintata in mai 1996, are ca obiect de activitate tiparituri de carti, reviste, ziare de serie mica, producerea de calendare, agende, plicuri, pungi de prezentare, cuti de diferite marimi, sarti de vizita. Clientii sunt producatori de incaltaminte, diverse firme de publucitate, persoane fizice care vor sa tipareasco o carte sau traducere, firmele care vor sa promoveze diferite produse.
Firma intra in criza in urma neefectuari platii catrea aceasta de catre un client mare si care intra in faliment, dar si datorita altor clienti care nu mai efectueaza plati catre aceasta sau platesc cu intirziere.
Toate acestea duc la imposibilitatea de a mai efectua platile catre furnizori, plata salarillor, chiria, astfe reducanduse activitatea la 40%.  
Puncte slabe:
- Reducerea dramatica a fabricatiei, din lipsa de capital de lucru si functionarea, mult sub nivelul pragului de rentabilitate;
- Utilizarea incompleta, la nivel de 40% a capacitatilor de productie si mentinerea unei integrari excesive a productiei, cu sectoare calde si logistice supradimensionate si slab utilizate (sub 40% din capacitate);
- Politici de protectie sociala si de personal nerationale si scaderea treptata a productivitatii 
- Locatie de desfasurare a activitatii costisitoare;
Puncte tari:
- Existenta unei piete de peste 1.500 produse complexe pe an, cu
potential de crestere a rentabilitatii vanzarilor;
- Un bun raport pret-calitate al produselor si serviciilor; 
- Existenta unui portofoliu de clienti;


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!