Studierea comportamentului indivizilor în momentul alegerii parcurgerii unui program de formare educațională universitară

Extras din referat Cum descarc?

1. Identificarea problemei si definirea scopului cercetarii
In cadrul acestei cercetari calitative am ales ca si obiectiv studierea comportamentului indivizilor in momentul alegerii parcurgerii unui program de formare educationala universitara. 
Cercetarea calitativa are aceasta tema deoarece sunt interesata de sistemul educational in ansamblu dar si de comportamentul indivizilor respectiv de factorii care conduc la luarea unei dezici de parcurgere a unui ciclu de invatamantul superior. 
2. Stabilirea obiectivelor cercetarii
Pentru indeplinirea obiectivului cercetarii am stabilit puncte de interes sub forma a 3 obiective principale respectiv: 
i. Surprinderea factorilor determinantii pentru parcurgerea programului. 
Prin intermediul acestui obiectiv doresc sa identific factorii care i-au determinat pe corespondenti sa continue sau sa reia un proces de formare educationala universitara fie ca vorbim de factori intrinseci precum o ambitie personala fie de cei extrinseci precum indrumarile unor membri ai familiei. 
ii. Analizarea criteriilor sau factorilor ce au determinat alegerea institutie de invatamant universitar. 
Acest obiectiv urmareste identificarea motivatiilor pentru care s-a ales o anumita unitate de invatamant si nu alta, spre exemplu din alt oras. 
iii. Surprinderea asteptarilor si gradul de indeplinire al acestora.
Acest obiectiv doreste surprindea gradului de satisfactie , al nivelului de indeplinire al asteptarilor in timpul sau dupa parcurgerea unui astfel de program de formare. 
3. Alegerea modalitatilor de culegere a informatiilor.
Informatiile necesare atingerii obiectivului cercetarii vor fi culese pe baza unui interviu semistructurat realizat online pe platforma google meet datorita situatiei epidemiologice nationale si cu precadere locala, repectiv cea a virusului Sars-Cov-2 . 
4. Alcatuirea esantionului
Tinand cont de obiectivul cercetarii, esantionul este alcatuit din persoane care au parcurs un program de formate in cadrul unor institutii de invatamant superior (au studii superioare).


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea comportamentului indivizilor in momentul alegerii parcurgerii unui program de formare educationala universitara.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!