Strategii de Piata - Studiu de Caz - Nedschroef Brasov SRL

Extras din referat Cum descarc?

1 Prezentarea societatii comerciale.
Firma NEDSCHROEF Brasov s.r.l. (CUI: RO22490124, Nr. Reg. Com:J08/2641/01.10.2007)a fost infiintata in 2007, si face parte din concernul international KONINKLIJKE NEDSCHROEH HOLDING B.V. Acest concern, prezent in 12 tari europene prin intermediul a celor 24 de companii, are ca domeniu de activitate exploatarea, fabricarea si achizitionarea de piese metalice, precum si de masinarii si utilaje folosite la ambutisarea si debitarea (prelucrarea) metalului pentru industria auto in principal. 
NEDSCHROEF, infiintata in 1894, a primit la sarbatorirea celor 100 de ani de functionare titlul de "Royal Warrant", titlu foarte important ce se acorda in trecut intreprinzatorilor care aprovizionau familiile regale. Daca la inceput firma se ocupa cu fabricarea de piese pentru industria constructoare de nave, pe parcurs aceasta si-a extins activitatea in mai multe domenii, ajungand la ora actuala sa fie unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto si cea a pieselor de schimb. La sfarsitul lui 2006 concernul avea 1653 de angajati, avea o cifra de afaceri de 413,5 milioane de euro si un profit net de 18,9 milioane de euro. Targetul pentru 2008 este ca cifra de afaceri a concernului sa depaseasca 600 de milioane de euro.
Schema conducerii Nedschroef
Firma din Brasov foloseste 2 programe de gestiune:
- S.A.P. (A.S. 400) - cu ajutorul caruia se tine evidenta in cadrul concernului
- CIEL - pentru statul roman
In afara de Romania, concernul KONINKLIJKE NEDSCHROEH HOLDING B.V. (b.v. = s.a. in olandeza) mai include tari ca:
- Belgia
- Franta
- Suedia
- Spania
- Slovaci s.a.
2. Piata actuala
Produsele fabricate in Brasov sunt destinate exclusiv exportului, sunt facute la comanda, neexistand un catalog de produse, firma fiind capabila sa realizeze orice tip de piesa. (bineinteles, pe baza de matrite) deocamdata nu se doreste o intrare pe piata romaneasca, motivele pentru care s-a deschis in Romania o filiala a acestui concern fiind posibilitatea de dezvoltare si reducerea semnificativa a costurilor de productie,
3. Furnizori
Firma isi procura materialele de la 2 furnizori: 
- tabla de la firma mama din Germania NEDSCHROEF LEBACH 
- materiale metalurgice, tabla, sarma, profile, europrofile, tevi, materiale neferoase de la Sc. Euro-rca S.r.l. Brasov
4. Clienti
Firma brasoveana are 2 clienti importanti:
- NEDSCHROEF LEBACH - piesele care ajung inapoi la firma mama, dupa prelucrare, sunt folosite in indutria de piese auto second-hand. (BMW, Volvo, Mercedes etc.)
- CETRA METAAL B.V. (Olanda) firma care se ocupa cu asamblarea de componente metalice, precum si de producerea de profiluri din aluminiu. - componentele care sunt exportate acestei firme sunt folosite mai departe in industria aparatelor de incalzire, a echipamentelor de birou dar si in cea auto.
- Momentan, firma este in tratative cu FLENCO EAST EUROPE, existand posibilitatea ca aceasta firma italieneasca sa devina un nou client al NEDSCHROEF.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de Piata - Studiu de Caz - Nedschroef Brasov SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!