Standing Financiar - Mago Transport

Referat
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3352
Mărime: 42.05KB (arhivat)
Publicat de: Augusta Stroe
Puncte necesare: 8
Universitatea “Babes Bolyai” Cluj Napoca Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiune Afacerilor Catedra Administrarea Afacerilor- Sfântu Gheorghe Master: An II

Extras din referat

I. Prezentarea întreprinderii SC MAGO TRANSPORT SRL

Societatea Mago Transport Srl s-a înfiinţat la data de 28.07.2005 având declarat ca principal obiect de activitate Transporturi rutiere de mărfuri- 6024. Sediul social al firmei se află în Vâlcele nr.225A şi are codul de înregistrarea fiscală 17815319. Acest spaţiu este proprietatea personală a unuia dintre asociat- Goga Gabriela. Pe lângă acest spaţiu ulterior s-a achiziţionat un spaţiu la Sfântu Gheorghe cu destinaţia de birouri, unde va fi înregistrat domiciliul fiscal al contribuabilului. În prezent s-a concesionat de la societatea Romatlas pe o perioadă de 49 ani 3500 mp teren înscris în C.F.nr.1750 Araci, sub nr.Top.7931/1 conform actului de dezmembrare nr.2/2007 pentru amplasarea staţiei de betonare.

Principalele activităţi desfăşurate de societate în perioada de funcţionare sunt transportul rutier de mărfuri şi comercializarwa materialelor de construcţii- agregate sortate. Cifra de afaceri realizate în perioada 01.01.2006-30.11.2006 este de 1.206.178 lei din care 497.269 lei din activitatea de transport şi 662.433 lei din comercializarea agregatelor sortate.

Activitatea de transport se desfăşoară în baza licenţei de transport seria: LP nr.0024963 valabilă de la data de 26.09.2006 până la data de 25.09.2011 emisă de Autoritatea Rutieră-A.R.R. Agenţia A.R.R. Covasna. Persoana desemnată să conducă permanent şi efectiv activitatea de transport rutier de mărfuri este salariata Marinescu Gabriela posesoare a certificatului de pregătire profesională Seria AMM, nr.0148578 emis de Autoritatea Rutieră Română- A.R.R.

Agregatele sortate comercializate sunt aprovizionate de la societatea Romatlas Srl posesoare a certificatului de conformitate a produselor, valabil de la data de 27.10.2006 până la data de 27.10.2011 emis de AMG CERTPROD Bucureşti- ORGANISM DE CERTIFICARE PRODUSE în baza Hotărârii Guvernului nr 622 din 21 aprilie 2004 cu modificările şi completările ulterioare privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a produselor pentru construcţii.

Tot în baza Hotărârii Guvernului nr. 662 din 21 aprilie 2004 cu modificările şi completările ulterioare privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a produselor pentru construcţii pentru activitatea de fabricare a betoanelor Sc. Mago Transport Srl a încheiat contractul de vertificare nr.7/15.01.2007 cu AMG CERTPROD pentru evaluarea în vederea certificării produselor: Betoane- diverse clase, conform standardelor SR 206: 2003 şi SR 13510:2006 până la data de 30.07.2007 şi eliberarea în cazul acordării certificării a:

• Certificatului de conformitate;

• Licenţa petru utilizarea mărcii AMG CERTPROD pentru produse;

• Licenţa pentru utilizarea mărcii CS prntru produse.

Sc. Mago Transport este înregistrată plătitoare de impozit pe profit şi de tva, pentru produsele şi serviciile prestate se aplică cota de tva de 24%, nu înregistrează datorii restante la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetele locale, credite angajate şi nu este implicată în litigii.

De la înfiinţare şi până în prezent societatea s-a dotat cu active fixe în valoare de 2.023.204 lei după cum urmează:

• Autoutilitară Ford

• Tractor rutier pentru semiremorci (2 buc)

• Autoutilitară Mercedes Vito

• Semiremorcă basculantă ( 2 buc)

• Încărcător frontal Osik (2 buc)

• Excavator pe senile

• IVECO Trakker Ad 410T44 (2 buc)

• Autoturism Dacia 1310

• Autoturism Opel Safira

• VW PASSAT HL 2,0 TDI/140 CP

• Sediu firmă

• Vila Vâlcele

• Clădire atelier reparaţii

• Terenuri

• Mobilier

Resursele financiare pentru realizarea afacerii sunt asigurate din credit de la asociaţi, din surse proprii ( profitul net obţinut în anul 2005 a fost repartizat de asociaţi la surse proprii de finanţare), din credite bancare pentru investiţii obţinute de la Sucursala CEC Sf.Gheorghe şi leasing financiar.

Acest proces de dezvoltare a necesitat un efort financiar foarte mare, societatea neputând acoperi aceste investiţii din resurse proprii motiv pentru care s-a apelat la credite bancare şi leasing financiar.

Având în vedere experienţa câştigată pe piaţa materialelor de construcţii, nesatisfacerea cererii de beton a pieţei şi din informaţiile deţinute ca sectorul construcţiilor în viitor va creşte, asociaţia a hotărât să înceapă o noă afacere- FABRICAREA BETONULUI.

Preview document

Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 1
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 2
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 3
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 4
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 5
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 6
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 7
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 8
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 9
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 10
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 11
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 12
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 13
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 14
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 15
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 16
Standing Financiar - Mago Transport - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Standing Financiar - Mago Transport.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea organizațională - aspecte pozitive și negative la SC Biofarm SA

CAPITOLUL I ASPECTE TEORETICE PRIVIND COMUNICAREA ORGANIZAŢIONALĂ Comunicarea reprezintă un schimb de informaţii, fiind o necesitate de bază a...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?