Standardul internațional de audit ISA 700 R

Cuprins referat Cum descarc?

1. Raportul auditorului privind situatiile financiare 3
1.1. Elemente de baza ale raportului de audit 5
1.2. Raportul auditorului 7
1.2.1 Rolul raportului de audit 7
1.2.2 Raspunderile generate de raportul de audit. 8
1.2.3 Continutul raportului de audit. 8
1.2.4 Opinia auditorului 9
1.3 Rapoarte modificate 14


Extras din referat Cum descarc?

1. Raportul auditorului cu privire la situatiile financiare. (Standardul de audit 700 Raportul auditorului asupra situatiilor finaciare)
Finalizarea unei misiuni de audit a situatiilor financiare consta in elaborarea raportului de audit. Raportul de audit este documentul prin care auditorul comunica actionarilor, administratorilor, altor utilizatori de informatii, asupra modului in care au fost intocmite situatiile financiare.
Raportul de audit trebuie sa identifice situatiile financiare care fac obiectul auditului, inclusiv data si perioada acoperita de situatiile financiare. De asemenea raportul de audit contine o declaratie asupra faptului ca responsabilitatea intocmirii situatiilor financiare revine conducerii entitatii auditate si o declaratie privind responsabilitatea auditorului care consta in exprimarea unei opinii asupra situatiilor financiare rezultata in urma auditului.
Normele de audit nu impun un standard de raport, dar trebuie respectate urmatoarele elemente in redactarea raportului de audit .
1.1 Elementele de baza ale raportului de audit .
Raportul de audit cuprinde urmatoarele elemente de baza:
1. titlul,
2. cui se adreseaza - destinatarul, 
3. paragraful de deschidere sau introductiv, 
4. paragraful referitor la aria de aplicabilitate,
5. paragraful referitor la opinie,
6. data raportulu, 
7. adresa auditorului, 
8. semnatura auditorului .
o TITLUL RAPORTULUI 
Standardele impun ca raportul sa fie intitulat si in titlu sa fie inscris termenul de independent. De exemplu ,,raportul auditorului independent". Scopul respectarii acestei conditii este de a comunica utilizatorilor de situatii financiare ca auditul a fost nepartinitor in toate aspectele.
o DESTINATARUL RAPORTULUI DE AUDIT
Raportul de audit trebuie sa fie adresat in conformitate cu conditiile prevazute in angajament si in reglementarile locale. De regula raportul este adresat fie actionarilor, fie Consiliului de Administratie al entitatii pentru care se efectueaza auditul situatiilor financiare.
Se practica si adresarea catre actionari pentru a pune in evidenta independenta auditorilor.
o PARAGRAFUL INTRODUCTIV
Acest paragraf are trei functii. In primul rand face precizarea ca s-a efectuat un audit, pentru a nu se confunda raportul de audit cu un raport de compilare sau de revizuire.
In al doilea rand se face o lista a situatiilor financiare care au fost supuse auditului mentionandu-se data intocmirii situatiilor financiare.
In al treilea rand se afirma ca situatiile financiare tin de competenta managerului, entitatii si ca responsabilitatea auditorului consta in exprimarea unei opinii despre aceste situatii financiare in urma efectuarii auditului. 
Situatiile financiare constituie declaratii ale conducerii, ceea ce impune din partea conducerii efectuarea estimarilor, stabilirea si aplicarea principiilor si metodelor contabile, rationamentelor contabile semnificative.
In raportul de audit cerintele din acest paragraf se regasesc astfel formulate: " am auditat bilantul societatii XXX la data de 31.12.2005 precum si contul de profit si pierdere, situatia fluxurilor de trezorerie pentru anul incheiat. Aceste situatii financiare sunt responsabilitatea conducerii societatii auditate. Responsabilitatea noastra consta in exprimarea unei opinii asupra situatiilor financiare pe baza auditului efectuat". 
o PARAGRAFUL REFERITOR LA ARIA DE APLICABILITATE 
Raportul trebuie sa prezinte aria de aplicabilitate a auditului, sa includa o declaratie asupra faptului ca auditul a fost planificat si desfasurat pentru a se obtine o asigurare rezonabila asupra situatiilor financiare si ca acestea nu contin erori semnificative.
In cadrul acestui paragraf se prezinta o descriere a actiunilor intreprinse de auditor in cazul auditului efectuat si se mentioneaza faptul ca auditorul a aplicat standardele de audit si afirma ca auditul este configurat astfel incat sa se obtina o asigurare rezonabila privind faptul ca situatiile financiare nu contin prezentari eronate semnificative. Includerea acestui calificativ, sugereaza faptul ca auditorii raspund numai de descoperirea erorilor semnificative, nu si de identificarea erorilor minore, care nu afecteaza deciziile investitorilor. Utilizarea formulei asigurare rezonabila sugereaza faptul ca de la un audit nu se poate astepta sa se elimine complet probabilitatea existentei unor prezentari eronate semnificative in situatiile financiare. Un audit ofera un nivel inalt de asigurare, dar nu reprezinta o garantie absoluta. Acest paragraf afirma ca auditorul evalueaza caracterul adecvat al respectivelor principii contabile si estimari folosite de conducere, precum si al informatiilor prezentate in situatiile financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Standardul International de Audit ISA 700 R.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!