Standarde Iso

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I 
1. Scurt istoric Managementul Mediului 
2. Ce este un sistem de Management al Mediului ?
3. Avantajele Managementului de Mediu 
4. Ce este si ce cuprinde ISO 14001 ?
5. Etapele implementarii unui Sistem de Management 
Capitolul II. 
1. Evaluarea performantei de mediu
2. Ce este si ce cuprinde ISO 14031?
3. Etapele implementarii EPM
Capitolul III. 
1. Asemanari si deosebiri ISO 14001-ISO 14031
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I
1. Scurt istoric Managementul Mediului .
Practicile Europene in Managementul Mediului au devenit in
ultimii 15 ani - instrumente de referinta pentru imbunatatirea performatelor de mediu ale
companiilor in cadrul Pietei Comune Europene.
Spre deosebire de majoritatea companiilor Europene, cele romanesti resimt o lipsa generala de informare in acest domeniu, iar responsabilitatea pentru performantele de mediu ramane, de obicei, in sarcina conducerii, adica a unui numar mic de persoane foarte ocupate, care au,bineinteles, numeroase alte prioritati.
Globalizarea problemelor de mediu provoaca ingrijorari din ce in ce mai mari. 
Standardele Managementului Mediului (cum ar fi EMAS-ul si seriile de standarde ISO 14000) constituie un etalon dupa care organizatiile si companiile isi pot masura performanta. 
In acelasi timp, opinia publica a devenit din ce in ce mai preocupata de problemele mediului inconjurator acestea fiind adesea reflectate in comportamentul consumatorilor, care isi exprima interesul pentru produsele care nu sunt daunatoare pentru mediu. 
2. Ce este un sistem de Management al Mediului ?
Managementul de mediu este managementul acelor activitati ale unei firme care are sau pot avea un impact asupra mediului.
Sistemul de Management de Mediu (SMM) este o componenta a sistemului de management general care include structura organizatorica, activitatile de planificare, responsabilitatile, practicile, procedurile, procesele si resursele pentru elaborarea, implementarea, realizarea, analizarea si mentinerea politicii de mediu.
Ideea folosirii SMM-ului este sustinuta din punct de vedere politic de Uniunea Europeana. Structura de realizare a SMM va urmari Calitatea Sistemelor de Management.
Principalele scopuri ale SMM-urilor sunt sa asigure perfectionarea continua a proceselor de management ale mediului inconjurator si sa vizeze activitatile de conducere pana la cele de organizatie, care pot avea un impact semnificativ asupra mediului inconjurator.
Sistemul standard al managementului mediului inconjurator se refera la mecanismele de baza ale pietei, care au ca scop imbunatatirea performantelor organizatiilor.
De asemenea, sistemul de management al mediului stabileste aceste modalitati de imbunatatire pe baza regulilor de buna practica determinate de ISO 14001.
Un sistem de management de mediu reprezinta un instrument managerial prin care se urmareste asigurarea functionalitatii si a aplicarii continue a unui plan sau a unor proceduri de management de mediu, precum si conformarea cu obiectivele si tintele de mediu.
Sistemul de management de mediu este un instrument de indentificare si de rezolvare ce ofera organizatiilor o metoda de organizare/ administrare sistematica a activitatilor lor de management,produsele si serviciile si ajuta la atingerea obligatiilor si performantelor de mediu.
Pentru un management de mediu eficient in cadrul acestor activitati se utilizeaza instrumente voluntare de genul ISO 14000, EMAS, SA 8000, CERES.


Fisiere in arhiva (1):

  • Standarde Iso.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!