Spatiul Geoeconomic al Uniunii Europene

Extras din referat Cum descarc?

Uniunea Europeana: 500 de milioane de locuitori - 27 de tari
UE este unul dintre cele mai de succes proiecte pentru pace din istorie. Dupa nenumarate razboaie, micul continent a reusit sa depaseasca criza cu ajutorul integrarii. Dusmanii de ieri coopereaza astazi in aproape toate domeniile. Conflictele sunt solutionate pe calea negocierii. Acestea sunt doar cateva motive pentru care UE a dobandit recunoasterea internationala ca model pentru cooperarea regionala si pentru politica de urmat de-a lungul secolului al XXI-lea.
Fondatorii
Uniunea Europeana - o familie in continua crestere
UE a luat nastere in anii 50 sub numele de Comunitatea Economica Europeana cu sase state membre fondatoare - Belgia, Germania, Franta, Italia, Luxemburg si Tarile de Jos. Acestea au creat o noua modalitate de a administra impreuna interesele comune, in special pe baza integrarii economice. Acestora li s-au alaturat Danemarca, Irlanda si Regatul Unit in 1973, Grecia in 1981 si Spania si Portugalia in 1986. Unificarea Germaniei, in 1990, a adus Lander din Germania de Est. 
In 1995, UE si-a deschis portile Austriei, Finlandei si Suediei. 
Republica Ceha, Estonia, Cipru, Letonia, Lituania, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia si Slovacia s-au alaturat Uniunii in 2004, urmate de Bulgaria si Romania in 2007. Alte trei tari, Croatia, Turcia si Fosta Republica Iugoslava Macedonia, si-au depus candidatura pentru aderare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Spatiul Geoeconomic al Uniunii Europene.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!