Somajul

Extras din referat Cum descarc?

Progresul oricarei societati depinde intr-o masura decisiva de eficienta cu care sunt folosite resursele umane, naturale si financiare de care dispune.
Intotdeauna, oamenii s-au strcduit ca din fiecare unitate de muncc, de resurse umane sau de bani ce se cheltuieate, sc asigure o createre cAEt mai mare a volumului ai a calitcii produciei, sc obinc cantitci sporite de bunuri materiale ai servicii, deoarece numai pe o asemenea bazc poate fi asiguratc o createre economicc intensc, crearea unei economii avansate ai implicit condiii in vederea ridiccrii buncstcrii materiale ai spirituale a populaiei
Pentru ca un investitor sc fie eficient, el trebuie sa aibe in vedere ca raportul rezultate -- cheltuieli sc fie echilibrat, adicc sc poatc fi sintetizat in urmctoarele forme de exprimare:
- Maximizarea atragerii populaiei in vAErstc aptc de muncc ;
- Maximizarea productivitcii muncii;
- Maximizarea gradului de utilizare intensivc ai extensivc a tuturor capacitcilor de producie;
- Maximizarea gradului de valorificare a resurselor naturale;
- Maximizarea efectelor nou create la fiecare unitate de efort integral depus ;
- Minimizarea cheltuielilor de resurse pentru atingerea efectelor dorite ;
- Realizarea unei calitci optime in raport cu exigenele consumului intern ai extern ai cu restriciile care se ridicc in alocarea ai repartizarea resurselor
AvAEnd in vedere clasificarea formelor eficienei economice in funcie de gradul de cuprindere a indicatorilor ce o exprimc (la nivelul economiei naionale, ramurii, intreprinderii, seciei) in eficienc sinteticc sau integralc, se considerc cc existc factori propriu-ziai de createre. Progresul tehnic, progresul organizatoric ai ridicarea calificcrii sunt considerai drept factori propriu-ziai, intrucAEt prin natura lor nu exprimc ci numai influeneazc folosirea raionalc sau economisirea fieccrei resurse, precum ai eficiena finalc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Somajul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!