Societatea Perfecta - Recenzie

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
1. Societatea perfecta
2. O privire generala
3. Era judecatii practice
4. Argumentul social
5. O economie sanatoasa
6. Inflatia
7. Deficitul
8. Distribuirea veniturilor si a puterii
9. Rolul decisiv al educatiei
10. Controlul: Principii de baza
11. Mediul
12. Migratia
13. Autonomia puterii militare
14. Sindromul birocratic
15. Politica externa: Dimensiunea economica si sociala a acesteia
16. Saracia planetei I: Rolul modelator al istoriei
17. Saracia planetei II: ce trebuie sa faca o societate perfecta


Extras din referat Cum descarc?

1. SOCIETATEA PERFECTA
Scopul acestei carti este unul pur ideologic, axat pe ideea conturarii unei stari de bine in domeniul economic mondial.
Realizarea unui tablou care sa surprinda toate aspectele economice este posibila in primul rand prin raspunderea la urmatoarele intrebari esentiale : spre ce tel ar trebui sa tindem?, cum putem astupa prapastia dintre cei favorizati si cei defavorizati?, cum putem face ca institutiile publice sa devina mai echitabile si mai eficiente?, cum poate fi protejat mediul inconjurator acum si in viitor?, cum rezolvam problema emigratiei, a imigratiei si a puterii militare?, cum ne asumam responsabilitatea pentru saracii planetei?.
Nu sunt multi cei preocupati de a face distinctia dintre dintre ce este perfect si ceea ce se poate realiza, si implicit foarte putin cei care sustin aceste idei.
Prima sursa a satisfacerii nevoilor oamenilor este economia de consum si este cea mai vizibila masura a realizarii pe plan social.
In acesta carte se trateaza societatea perfecta ca o societate realizabila. Intr-o asfel de societate fiecare cetatea trebuie sa se bucure de libertatea individuala, de bunastare, de egalitate rasiala si etnica, de sansa unei existente care sa-i ofere satisfactii. Lipsa acuta de bani neaga libertatile individuale aducandu-le pana la disparitie.
Persoanele care se bucura de privilegiul de a avea multi bani nu intampina aceleasi probleme cu care se confrunta persoanele defavorizate din acest punct de vedere.Nu se poate crea o doctrina care sa reflecte nevoile majoritatii, clasele sociale impunandu-si influenta.
2. O PRIVIRE GENERALA
In cartea The Culture of Contentment a fost adoptata o atitudine pacifista de a pune capat conflictelor dintre patroni si angajati, dintre capitalisti si muncitori,etc, totul in scopul binelui.Dihotomia fundamentala capital versus munca s-a regasit in toate discursurile si actiunile politice.
Astazi, lumea este impartita in doua categorii:pe de o parte cei bogati care au un puternic glas politic, iar pe de alta parte sunt cei defavorizati din punct de vedere material.Democratia a devenit in mare parte o democratie a celor bogati.
Crearea si modelarea prezentului social reprezinta mandria liberalilor si convingerea politica a conservatorilor.Cu toate ca dezvoltarea industriala si urbanizare ar fi trebuit sa ofere mai multe locuri de munca, a aparut tot mai pregnant somajul, fenomen cauzat de specializarea oamenilor pe o singura ramura: agricultura.O alta problema care s-a impus a fost protejarea mediului inconjurator si a consumatorilor.
Separarea diferitelor clase sociale a devenit din ce in ce mai evidenta, negrii si saracii se ascundeau departe, albii saraci se faceau nevazuti in munti, in timp ce persoanele influente se mentineau in vizorul tuturor, impunandu-si parerile politice.
Istoria nu este reversibila.Impactul sau se regaseste in influenta pe care statul bunastarii si ideile ce stau la baza consolidarii lui o au asupra lumii economice actuale.
3. ERA JUDECATII PRACTICE
Suveranitatea consumatorului este o problema pregnanta pentru societate tin toate timpurile, iar sanatatea economiei depinde de dorintele si aspiratiile acestuia.
Regimurile socialiste au fost nelinistite de faptul ca diversitatea si complexitatea produselor si serviciilor a inceput sa fie intens promovata de televiziune si alte mijloace moderne de comunicare.Prabusirea acestor regimuri a rezultat din diferenta de aprovizionare a populatiei fata de tarile in care nu exista acest regim.Populatia a inceput sa fie din ce in ce mai preocupata de dezvoltarea calitatii vietii si de maximizarea profitului personal, fapt care a condus cu timpul la caderea regimurilor socialista si a capitalismului in forma sa clasica.
Economia exercita o presiune apasatoare asupra politicii. Nivelul de trai din ce in ce mai ridicat a dus la o pereptie mai inalta a vietii iar interventia statului, a guvernului in vietile oamenilor poate promova sau ingradi o economie moderna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatea Perfecta - Recenzie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!