Sistemul monetar internațional

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Expertii americani si englezi au initiat convorbiri despre viitoarea ordine monetara postbelica inca din anul 1943, care au stat la baza discutiilor preliminare ale Conferintei convocata la initiativa SUA la Bretton Woods (in statul american New Hampshire), la 1 iulie 1944, la care au participat delegati din 44 de state.

La Conferinta de la Bretton Woods s-a convenit instituirea unui ansamblu de norme de conduita monetara si s-au pus bazele unui cadru institutional de sprijinire si supraveghere a aplicarii acestora - Fondul Monetar International ( F.M.I. ). Creat intr-o epoca extrem de complexa, F.M.I a cunoscut perioade foarte contradictorii de evolutie ( atat prin volumul activitatii cat si prin natura reformelor adoptate ). Treptat, s-a ajuns ca activitatea F.M.I. sa se adapteze din ce in ce mai bine la nevoile statelor membre si la schimbarile produse in economia mondiala.

Principiile care stau la baza acestui Sistem Monetar International, inscrise in statutul F.M.I. , sunt urmatoarele:

1. Vocatia universala, conceputa ca deschiderea deplina, catre toate statele lumii; acestea pot devenii membre ale F.M.I. odata ce se angajeaza sa adopte si sa respecte principiile sistemului monetar si statutul F.M.I.Sistemul de la Bretton Woods a reprezentat prima reusita importanta a ideii de cooperare deplina ( la scara planetara ) in plan monetar, reusind sa determine toate statele membre sa-si coordoneze nu numai politicile monetare ci chiar si cele economice generale, in scopul echilibrarii dezvoltarii si a schimburilor comerciale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Monetar International.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 869 cuvinte
Nr caractere:
11 492 caractere
Marime:
16.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
monetar, sistem
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!