Sistemul Monetar International

Extras din referat Cum descarc?

Expertii americani si englezi au initiat convorbiri despre viitoarea ordine monetara postbelica inca din anul 1943, care au stat la baza discutiilor preliminare ale Conferintei convocata la initiativa SUA la Bretton Woods (in statul american New Hampshire), la 1 iulie 1944, la care au participat delegati din 44 de state. 
La Conferinta de la Bretton Woods s-a convenit instituirea unui ansamblu de norme de conduita monetara si s-au pus bazele unui cadru institutional de sprijinire si supraveghere a aplicarii acestora - Fondul Monetar International ( F.M.I. ). Creat intr-o epoca extrem de complexa, F.M.I a cunoscut perioade foarte contradictorii de evolutie ( atat prin volumul activitatii cat si prin natura reformelor adoptate ). Treptat, s-a ajuns ca activitatea F.M.I. sa se adapteze din ce in ce mai bine la nevoile statelor membre si la schimbarile produse in economia mondiala.
Principiile care stau la baza acestui Sistem Monetar International, inscrise in statutul F.M.I. , sunt urmatoarele:
1. Vocatia universala, conceputa ca deschiderea deplina, catre toate statele lumii; acestea pot devenii membre ale F.M.I. odata ce se angajeaza sa adopte si sa respecte principiile sistemului monetar si statutul F.M.I.Sistemul de la Bretton Woods a reprezentat prima reusita importanta a ideii de cooperare deplina ( la scara planetara ) in plan monetar, reusind sa determine toate statele membre sa-si coordoneze nu numai politicile monetare ci chiar si cele economice generale, in scopul echilibrarii dezvoltarii si a schimburilor comerciale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Monetar International.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!