Sistemul Informational - Metode si Tehnici Manageriale

Extras din referat Cum descarc?

Integrarea informationala
Integrarea informatiilor este o colectie de tehnologii care combina sistemele de baze de date de management, servicii web, replicare, sisteme federale, functii si depozitare intr-o platform comuna. Aceasta include o varietate de interfete de programare si modele date. Folosind tehnologia de integrare informatii, putem accesa divere tipuri de date.
Intreprinderea, ca organizatie, capata o dimensiune din ce in ce mai inteligenta asigurand supravietuirea in conditiile unei concurente acerbe. In ultimele luni impactul tehnologic a fost profund, incat, dincolo de modul de organizare a activitatii intreprinderilor, a modalitatii de derulare a relatiilor dintre firme, a mediului de lucru, s-a schimbat radical si in modul cum percep oamenii valoarea. Trecerea la o economie bazata pe informatii si cunostinte a marcat un nou inceput.toata. Lumea vorbeste de societatea informational, dar mai nou si de societatea bazata pe cunoastere.
In vederea imbunatatirii gradului de satisfactie a consumatorului intreprinderea trebuie sa dea rapunsuri in vederea gusturilor acestora. Datorita noilor tehnologii informationale este posibila cunoasterea in timp real a comportamentului indivizilor in fata unor noi produse sau a unor noi mesaje publicitare.
Globalizarea reprezinta un nou si necesar "progres al limitelor" intre care se produce umanitatea. Caracteristicile curentului globalizarii vizeaza internationalizarea productiei, noua diviziune internationala a muncii, noul mediu competitiv, internationalizarea statului.
Toata lumea este de acord ca intreprinderile mici si mijlocii sunt mai dinamice si mai flexibile, pot rezista mai usor la presiuile concurentiale. Impreuna intreprinderile mici si mijlocii dau o stabilitate economiei zonale decat o firma internationala de mari dimensiuni.
Stiinta si tehnologia, alaturi de intreprinderile mici si mijlocii sunt un factor hotarator in evolutia si transformarea economiei. IMM-urile si-au castigat o pozitie bine definite a numarului mare de locuri de munca asigurate, a flexibilitatii in tehnologie si management, precum si abilitatile de a conlucra cu gigantii industriali.
Inteligenta unei intreprinderi se refera la aptitudinea unei organizatii de a intelege functionarea pietei si modul prin care activitatile sale se integreaza intr-un anumit lant de valori, de a anticipa evolutiile viitoare si de a se adapta lor. Intreprinderea nu poate stapani aceste procese decat daca este flexibila, in primul rand , din punct de vedere informational. Informatia poate fi acumulata fara incetare, dar are un character perisabil
Situatia IMM-urilor din Romania
"Situatia IMM-urilor din Romania se mentine dificil din punct de vedere al numarului si productivitatii, declinul din 2009 fiind resimtit si in 2010, chiar daca din perspective exporturilor lucrurile s-au imbunatatit in ultimul an" Peter Barta, director executive al Fundatiei Post-Privatizare. 
2010 a reprezentat un an al repozitionarii afacerilor, majoritatea intreprinzatorilor cautand alternative noi de imbunatatire a indicatorilor economici prin renuntarea la acele activitati care nu erau profitabile sau de reducere a costurilor. 
"Toate acestea se datoreaza unui cumult de factori, plecand de la instabilitatea legislative si imposibilitatea de a realize predictii pe baza unui plan de afaceri. Gradul de inovatie in randul intreprinderilor mici si mijlocii este foarte scazut. Multe initiative antreprenoriale au esuat si datorita slabei pregatirii a celor care conduc o afacere" a aratat Barta. 
Potrivit Raportului Anual al Sectorului IMM din Romania, 133.000 de IMM-uri si-au suspendat activitatea in 2009, in timp ce 116.000de noi firme au fost infiintate. Cele mai multe firme care au fost inchise au fost din domeniul serviciilor de intermediere imobiliara, constuctiile, industrie si servicii de administrare si sprijin, comert.
Se mai remarca o diminuare severa a rolului IMM-urilor in crearea de locuri de munca in anul 2009, ca urmare a scaderii cu 11,3% a numarului mediu anual de angajati in acest sector la 31 decembrie 2009. La sfarsitul anului 2009 numarul mediu anual de salariati in sectorul IMM era de 2,6 milioane de persoane cu o pierdere de 333.273 locuri de munca fata de anul 2008.
Sectorul IMM are nevoie de programe de educatie antreprenoriala care sa dezvolte abilitatile necesare pentru ca antrenorii sa gandeasca pe termen lung si in mod sustenabil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational - Metode si Tehnici Manageriale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!