Sistemul de sănătate în România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Listele de ateptare pentru un loc in spital. Dupa cum bine stim, in Romania o mare problema este lipsa cadrelor medicale sau cel putin eficienta muncii acestora. De foarte multe ori cadrul medical intr-un spital este aglomerat iar pacientii de multe ori trebuie sa astepte un timp indelungat pana in momentul intalnirii cu un doctor

Populatia imbatranita Ca in aproape toate tarile din Uniunea Europeana aceasta problema este una reala. Procentul persoanelor in varsta a crescut cu repeziciune incepand din anii 1980.

Primele incinte spitalicesti din Norvegia au fost infiintate in secolul al XVIII-lea, iar spre sfarsitul secolului al XIX-lea au aparut spitalele specializate si sanatoriile psihiatrice. O data cu inventarea aparatelor de investigare cu raze X si a metodelor moderne de anesteziere dupa anul 1900, sectorul medical a cunoscut o noua perioada de dezvoltare. Incepand din 1945, evolutia serviciilor de sanatate publica s-a aliniat tendintelor internationale in ceea ce priveste utilizarea antibioticelor si a altor tipuri de medicamente, precum si imbunatatirile continue ale tehnologiei medicale.

Medicii sunt de multa vreme coloana vertebrala a serviciului norvegian de sanatate publica si au deschis adeseori drumul reformelor nationale si locale in domeniul sanitar.

Masuri care ar putea fi luate :

Dezvoltarea si extinderea la nivel national a serviciilor adecvate nevoilor specifice ale populatiei varstnice (asistenta medicala comunitara, ingrijiri la domiciliu, ingrijiri paleative si terminale, terapia durerii, centre medicale de zi, centre comunitare de psihiatrie, unitati medico-sociale

- pentru a face fata problemelor complexe pe care le implica fenomenul de imbatranire a populatiei - pentru a se orienta spre activitati de prevenire care pun accent pe intarirea schimbarii comportamentelor in randul populatiei generale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de Sanatate in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
718 cuvinte
Nr caractere:
3 735 caractere
Marime:
9.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
dezvoltare, servicii
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Dinescu Cristina
Sus!