Sistemul calității la Avicena Computers

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Prezentarea generala a organizatiei
Domeniul de activitate (activitati, oferta de produse/ servicii etc.)
Pozitia pe piata a intreprinderii
3. Analiza sistemului de management al calitatii
- Elementele sistemului de management al calitatii
a. Sistemul de management al calitatii
b. Responsabilitatea conducerii
c. Managementul resurselor
d. Realizarea produselor
e. Masurare, analiza si imbunatatire
- Viziune, misiune, valori sau principii directoare
- Organizarea activitatii referitoare la calitate
4. Preocupari privind implementarea unui sistem de management al calitatii in conformitate cu standardul ISO 9001:2000
Etapele implementarii SMC
Prezentarea documentatiei referitoare la SMC (manualul calitatii, proceduri etc.)
Programe de imbunatatire a calitatii proceselor si rezultatelor acestora in cadrul intreprinderii
5. Concluzii si rezultate
6. Propuneri de imbunatatire
7. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Competitia intensa pentru clienti, atat locala cat si globala, a condus la o crestere semnificativa a importantei calitatii, atat pentru produse cat si pentru servicii. Corecta identificare a nevoilor consumatorilor si satisfacerea lor inainte, in timpul si dupa vanzare (indiferent de tipul sau caracteristicile produsului sau serviciului) sunt considerate avantaje competitive cheie. Pentru a obtine aceste avantaje competitive multe organizatii au inceput sa fie interesate de implementarea unui sistem de management a calitatii - o incercare sistematica de a realiza imbunatatirea continua a calitatii produselor si/sau serviciilor oferite de acestea. Astazi, a fi apreciat ca furnizor care ofera produse/ servicii de calitate este un argument major si, uneori, chiar o conditie de supravietuire. Pe anumite piete, a avea un sistem de management al calitatii configurat in propria organizatie a devenit chiar o conditie minimala de mentinere pe piata respectiva. 
Pentru a veni in sprijinul organizatiilor care doresc sa implementeze si sa conduca eficace calitatea de-a lungul organizatiei, s-au dezvoltat o serie de standarde, grupate in familia ISO 9000, standarde care contin cerinte si recomandari referitoare la sistemul de management al calitatii dezvoltat in organizatie.
Astfel, in continuare vom prezenta implementarea unui sistem al calitatii in cadrul firmei "AVICENA COMPUTERS", sistem conform cerintelor standardului de calitate ISO 9001/2000.

2. Prezentarea generala a organizatiei

Denumirea ,,AVICENA COMPUTERS" - societate comerciala pe actiuni
Sediul social Strada Deva nr.1-7 - 3400, Cluj-Napoca
Registru J / 12 / 3667 / 1994
Cod fiscal R 6524632

,,AVICENA COMPUTERS" este o firma mica cu capital integral privat infiintata in anul 1994.
AVICENA COMPUTERS este in prezent :
- Producator calculatoare 
- Corporate Reseller Hewlett Packard 
- Distribuitor autorizat DTK Computer 
- Distribuitor Samsung, Planet, Acome,IBM, COMPAQ, 
- Distribuitor ECS, TYAN, PC CHIPS 
- MICROSOFT OEM System Buider 
- NOVELL Partner 
AVICENA COMPUTERS si-a inceput activitatea in decembrie 1994 ca firma mixta romano-germana. Daca in 1994 firma era producatore a marcii proprii SCS, de-a lungul timpului AVICENA COMPUTERS a incheiat parteneriate strategice cu producatorii de elita ai domeniului: Hewlett-Packard, CISCO, Microsoft sau Novell. 
Politica de firma adoptata de AVICENA COMPUTERS consta in dimensionarea si adaptarea permanenta si adecvata a ofertei noastre la cerintele pietei astfel incat sa fim capabili de a oferi produsul (serviciul) potrivit, in cantitatea, in locul, la momentul si pretul potrivit. La aceasta se adauga cresterea expertizei prin training de inalta specialitate necesar pentru crearea si livrarea de autentice si reale valori-satisfactie catre clienti. 

Domeniul de activitate

AVICENA COMPUTERS activeaza pe piata produselor si serviciilor IT. Oferta completa corespunde cerintelor complexe venite din toate domeniile de activitate ale economiei romanesti. Clientii firmei sunt organizatii din: Invatamant, Banci, Finante, Asigurari, Institutii publice, Regii autonome, Organizatii non profit, Mass media, Comunicatii, Constructii, Intreprinderi industriale 
Aceasta firma promoveaza activ, atat ca distribuitor cat si ca integrator de solutii, produse si servicii care satisfac cerintele necesare proiectarii, implementarii si intretinerii unei infrastructuri IT&C. Echipa de specialisti, caracterizata prin competenta si respect fata de client, adauga valoare produselor noastre, pentru a oferi siguranta si puterea unei afaceri de succes.

Pozitia pe piata a intreprinderii

Printr-un sistem de facilitati acordate, prin gama larga a produselor oferite, disponibilitate si respect fata de client, a reusit sa "fidelizeze" un numar de aproximativ 150-200 firme in toata tara.

Viziune, misiune, valori sau principii directoare

Principiile directoare in vederea indeplinirii misiunii de a comercializa produse si servicii corespunzatoare cerintelor clientilor sunt:
- Comunicarea politicii in domeniul calitatii, a procedurilor si a cerintelor
- Descrierea si aplicarea efectiva a sistemului de management al calitatii
- Furnizarea bazelor documentate pentru auditarea sistemului 
- Instruirea personalului
- Demonstrarea conformitatii sistemului cu cerintele standardului international ISO 9001/2000


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Calitatii la Avicena Computers.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!