Sisteme Informatice de Gestiune

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. 
Introducere . pag. 2
CAPITOLUL II. 
Sisteme De Gestiune A Bazelor De Date . pag. 4
II.1. Niveluri ierarhice de reprezentare a unei baze de date . pag. 11
II.2. Baze de date relationale . pag. 12
II.3. Partajarea bazelor de date . pag. 14
II.4. Baze de date distribuite (BDD) . pag. 15
II. 5. Baze de date deductive . pag. 16
II.6. Depozite de date . pag. 17
II.7. Baze de date multidimensionale (DBM) . pag. 18
II.8. Baze de date obiective (BDO) . pag. 19
CAPITOLUL III. 
Baze De Date Si Sisteme Informationale Din Organizatii. pag. 20
BIBLIOGRAFIE . pag. 21


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. INTRODUCERE
Unul din principalele obiective in viata unei intreprinderi il reprezinta gestionarea sistemului informational. Un sistem informational este constituit dintr-un ansamblu de mijloace umane si tehnice, conectate dinamic pentru administrarea informatiei.
Sistemul informational poate fi definit ca ansamblul datelor informatiilor, fluxurilor si circuitelor informationale, procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor menite sa contribuie la stabilirea, fundamentarea si realizarea obiectivelor societatii. 
Obiectul sistemului informational este informatia. Intreprinderea sau organizatia preia informatia din exterior sau din interior prin diferite mijloace. Informatia este perceputa diferit de salariatii sau agentii aflati pe diverse trepte in schema ierarhica a unitatii. Pentru a studia sistemul informational este necesar sa se studieze mai intai informatia, elementele si structura acesteia. Aceasta presupune un studiu in cadrul intreprinderii privind organizarea serviciilor, a retelelor, a modului de producere si gestionare a informatiei. 
Culegerea si gestionarea informatiei nu se efectueaza totdeauna fara dificultati. Exista diverse modele de descriere si prelucrare a informatiei. Prelucrarea se realizeaza cu ajutorul unor operatori si instructiuni specifice. In cadrul fiecarei organizatii exista un flux informational care trebuie cunoscut exact astfel incat unitatea economica sa poata face fata cerintelor pietii. Pentru intelegerea acestor elemente, trebuie stiute principiile de functionare si de realizare a sistemelor informationale de gestiune sau, prescurtat, sistemelor informationale. In intreprindere, intregul proces managerial ne apare ca un proces de insusire si transmitere a informatiei. Momentul central al acestui proces il reprezinta actul de adoptare a deciziei, care consta in alegerea uneia din numeroasele mijloace de actiune. 
O organizatie este sediul unor activitati informationale variate: corelare de date, comunicare, transformare, stocare etc., pentru a raspunde nevoilor de luare a deciziilor si gestiunii tranzactiilor interne si externe. Aceste activitati de tratare a informatiei au drept scop acela de a oferi utilizatorilor reprezentari pertinente ale realului plecand de la date fragmentare, de origine si calitate variabile. 
Organizarea datelor dintr-un sistem informatic presupune:
o definirea, structurarea, ordonarea si gruparea datelor in colectii de date omogene. 
o stabilirea legaturilor (relatiilor) intre date, intre elementele unei colectii, intre colectiile de 
date. 
o stocarea datelor pe suport informational, prelucrabil intr-un sistem de calcul.
Scopul organizarii datelor il constituie regasirea automata a datelor dupa diverse criterii si forme.
Obiectivele urmarite in organizarea datelor sunt:
- timpul de acces la datele organizate pe diferite suporturi de date sa fie minim 
- spatiul de memorie interna si externa ocupat de date sa fie cat mai redus
- datele sa apara o singura data in sistem (unicitatea datelor) .Dar pentru realizarea unui acces rapid 
- la date se accepta o redundanta minima a datelor
- in sistemul de organizare adatelor sa se reflecte, pe cat posibil, toate legaturile dintre obiectele, 
- fenomenele, procesele economice pe care aceste date le reprezinta
- sa permita schimbarea structurii datelor si a relatiilor dintre ele fara a modifica programele ce le gestioneaza ( flexibilititatea datelor).
Pentru ca informatia sa fie eficient valorificata trebuie sa fie accesibila beneficiarului la momentul potrivit si in locul potrivit. Sistemul care poate indeplini cel mai bine aceste conditii este sistemul informatic, unde informatia poate fi transmisa cu o viteza uimitoare indiferent de distanta care desparte pe furnizor de beneficiar sau de nr. de beneficiari. Sistemul informatic prelucreaza informatia cu ajutorul echipamentelor de calcul electronice. Informatia este un mesaj purtator de cunostinte cu diferite forme de reprezentare (text, nr, img, sunet), relevanta si accesata in timp real.Pentru a putea fi prelucrata de calculator, informatia trebuie transformata in date, adica siruri de cifre binare care pot fi modelate fizic prin impulsuri de curent. 
Orice organizatie foloseste un sistem de gestiune pentru realizarea obiectivelor strategice. Sistemul de gestiune este un sistem managerial si poate fi: sistem operational si sistem informational. Aplicatia de gestiune creeaza un sistem informatic pentru organizatie. Sistemul informational se refera la canalele si metodele de trasmitere a informatiilor si cuprinde sistemul informatic care se refera la automatizarea procedeelor si mijloacelor de prelucrare a informatiilor. 
Sistemul informatic are urmatoarele componente: 
- componenta fizica (hardware) 
- componenta logica (software - S.O. si aplicatii)
- de date (baza de date)
- umana (personalul care concepe, administreaza, utilizeaza Baza de Date)
- organizatorica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informatice de Gestiune.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!