Sisteme de remitere de bani din Republica Moldova

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere .3
1.Notiunea si esenta sistemelor de remitere de bani ..4
2.Tipurile si importanta sistemelor de remitere de bani in Republica Moldova .6
Concluzie .17
Bibliografie ..1


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Actualitatea si importanta temei.Aceasta reiese din realitatea cu care se confrunta economia in ansamblu,si anume aparitia si evolutia servicilor financiare,in acest mod se evidentiaza rolul primordial al bancilor in relatiile comerciale .Tocmai din acest motiv, managementul companiilor nu trebuie sa piarda din vedere acele activitati mai putin cuantificabile in raportarile performantei economice, dar al caror impact global asupra cifrelor de afaceri poate fi totusi substantial si in acest context este primordiala utilizarea eficienta a ,,sistemelor de remitere a banilor".
Scopul lucrarii.Prin acest referat,am incercat sa descopar care sunt caracteristicile esentiale ale sistemeor de remitere a banilor,sa studiez si sa examenez rolul si caracteristicile ale acestora in Republica Moldova.
Obiectul studiului.Obiectul investigat in referat sunt sistemele de remitere a banilor si metodologia de efectuare a acestuia .
Metodologia de cercetare.Redactand acest referat am utilizat deductia,pornind de la informatia generala privind sistemele de remitere ,ajungand la evidentierea elementelor primordiale,analizand informatia din literatura de specialitate.
Cuvinte-cheie: remitere,banca,prestator de servicii de plata,beneficiar,transfer etc.
1.Notiunea si esenta sistemelor de remitere de bani
Serviciul privind remiterea de bani reprezinta serviciu in cadrul caruia Banca contra plata receptioneaza de la platitor mijloace banesti pentru a le transfera in strainatate sau pe teritoriul Republicii Moldova ori serviciu in cadrul caruia Banca pune la dispozitia beneficiarului mijloace banesti transferate din strainatate sau pe teritoriul Republicii Moldova
Conform legislatiei sistemul de remitere de bani este un sistem reglementat de norme comune participantilor sistemului aferente procesarii,compensarii si decontarii mijloacelor banesti aferente remiterilor de bani si in cadrul caruia executarea remiterii de bani nu este conditionata de utilizarea unui cont de plati al platitorului/beneficiarului.
Pe plan international transferurile rapide au fost determinate de circulatia fortei de munca din tarile mai putin dezvoltate catre cele avansate, de plecare la studii a tinerilor si de extinderea relatiilor intre familii. Majoritatea acestor fonduri se transfera de persoanele care lucreaza temporar in alte tari. Acestea sunt persoanele cu venituri modeste care nu au conturi in banca si doresc ca economiile lor sa ajunga cat mai repede la familiile din tara de resedinta.
Principalii subiecti implicati in procesul de remitere sunt urmatorii:
1) Prestatorul de servicii de plata participant -  prestatorul de servicii de plata al platitorului sau beneficiarului din Republica Moldova, participant la sistemul de remitere de bani
2)Organizatorul sistemului de remitere de bani -  persoana juridica care organizeaza si asigura functionarea sistemului de remitere de bani.
3)Platitorul -  persoana fizica care da un ordin de remitere de bani in cazul in care nu exista un cont de plati.
4)Beneficiarul platii -  persoana fizica care este destinatarul fondurilor ce au facut obiectul unei operatiuni de plata de remitere de bani.
Elementul cheie al acestor sisteme este codul unic de identificare al remiterii de bani care este o combinatie de litere, numere sau simboluri, stabilita de catre prestatorul de servicii de plata participant, utilizat pentru efectuarea remiterii de bani.
Avantajele in primul rand sunt pentru clienti, ele fiind: rapiditatea de operare care este aproximativ de 10 minute, siguranta si confidentialitatea, comoditatea in utilizare in sensul ca nu este necesara deschiderea unui cont, posibilitatea de a ridica banii de la oricare agent nu numai de la cel nominalizat, sumele sunt disponibile imediat ce clientul se prezinta la un agent, comisioanele se platesc doar la trimitere, iar cel care incaseaza nu plateste nimic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de remitere de bani din Republica Moldova.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Legea nr. 62-XVI din 21.03.2008 privind reglementarea valutara
2. Legea nr. 308 din 22.12.2017 cu privire la prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului
3. Legea nr. 114 din 18.05.2012 cu privire la serviciile de plata si moneda electronica
4. Regulamentul nr. 29 din 13.02.2018 BNM cu privire la conditiile si modul de efectuare a operatiunilor valutare
5. Regulamentul nr. 204 din 15.10.2010 BNM cu privire la activitatea prestatorilor de servicii de plata in Sistemele de remitere de bani
6. . https://en.wikipedia.org
7. https://legeaz.net/dictionar-juridic/remitere-de-bani
8. https://fincombank.com/files/dezvaluirea-informatiei/servicii-si-produse/transferuri/2018-04-27-reguli-remiteri-ro.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!