Serviciul institutiilor publice de spectacol - Teatrele

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere .3
Importanta teatrelor in zilele noastre ..3
Continutul institutiilor de teatru .4
Analiza ofertei si a cererii . . 5
Legislatia privind institutiile de spectacol .6
Tarifele serviciilor institutiilor de spectacol . .8
Finantarea institutiilor de spectacol ...8
Propuneri de imbunatatire a serviciului public de teatru ...9
Concluzii 9
Bibliografie .. 10


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Inca din Antichitate teatrul reprezenta o forma de divertisment, de creatie si de evaluare a sociteatii si, pe atunci, pregatirile se faceau de-a lungul intregului an. Astazi, odata cu avansarea tehnologiei moderne, televiziunea, internetul, animatiile iau avans in detrimentul artelor teatrale. Este greu sa gasim relevanta artelor clasice in societatea moderna, si totusi, teatrul inca are o audienta considerabila, iar importanta acestuia este inca incontestabila.
Importanta teatrelor in zilele noastre
Teatrul este o institutie publica de spectacole si de repertoriu, de importanta nationala, precum si gazda de spectacole. Este o institutie publica de cultura si arta, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, fiind finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat.
Teatrul este forma colaborativa a artei plastice, care utilizeaza performanta in direct pentru a prezenta experienta unui eveniment imaginat sau real. Muzica, dansul, teatrul, manipularea obiectului si alte tipuri de spectacole sunt prezente in culturile umane.
Scopul teatrului este de a oferi bucurie oamenilor. Teatrul este o ramura a artelor spectacolului si este preocupat de povestile de actorie in fata audientei. Principalele beneficii ale artelor spectacolului includ imbunatatirea abilitatilor de viata si performanta academica. Este o forma specializata a artei plastice, in care artistii isi pot face munca in direct in fata unei audiente. Efectuarea artelor la scoala este una dintre cele mai bune modalitati pentru copii de a-si exprima emotiile si sentimentele prin jocul de rol si prin actorie.
Teatrul joaca un rol educational semnificativ in societate. Piesele antice au dezbatut si caricaturiaza moralitatea saraca, impreuna cu temele politice stricte. Teatrul modern mase de oameni din intreaga lume prin majoritatea comediilor si dramelor sale. Mergand la jocpiese de teatru in zilele noastre, oamenii isi deschid perspectiva asupra problemelor sociale, a problemelor psihologice si a discrepantelor culturale.
Un teatru este o forma de arta elitista si, in timp ce te duci la teatru, vei obtine o minunata ocazie de a explora starea umana si de a te descoperi pe tine. Este o parte complicata a istoriei umane, deoarece are capacitatea de a arata cele mai bune si cele mai rele parti ale naturii umane. 
Continutul institutiilor de teatru
Teatrul a reprezentat de-a lungul timpului un mod de a caracteriza viata oamenilor in diferite perioade. Fiind o forma de arta, fiecare artist isi pune amprenta prin propria viziune asupra unei teme. In decursul anilor, piesele de teatru au trecut de la caracerizarea vremurilor traite atunci, la comedii sau tragicomedii despre traiul oamenilor, apoi s-au dezvoltat tot mai multe genuri, imaginatia umana neavand limite. Genurile teatrale pe care le intalnim (mai mult sau mai putin in teatrele din Romania) astazi sunt:
- Teatrul de comedie
- Tragedie
- Tragicomedie
- Teatrul absurdului
- Drama??
- Teatrul fantastic? 
- Teatrul modernist?
- Satira
- Pantomima
- Monolog
- Musical
- Teatru de animatie
- Romanta
- Teatrul istoric? ?
- Arta grotescului? 
- Commedia dell'arte?
- Cabaret
- Feerie
- Melodrama
- Vodevil


Fisiere in arhiva (1):

 • Serviciul institutiilor publice de spectacol - Teatrele.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- http://www.teatrul-odeon.ro
- https://dilemaveche.ro
- https://www.afcn.ro
- http://www.cultura.ro
- http://www.e-guvernare.ro
- https://www.tnb.ro
- http://www.teatrulnationalcluj.ro
- https://new.nottara.ro/
- https://www.uniter.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!