Servicii educationale in Coreea de Sud

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere.3
1. Generalitati privind invatamintul in Coreea de Sud.4
2. Finantarea scolilor din Coreea de sud si implicarea parintilor in procesul de invatamant.6
3. Etapele invatamintului in Coreea de Sud.8
Concluzii.11
Bibliografie .12
Anexe


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Actualitatea temei rezulta din faptul ca oamenii reprezinta principala sursa a oricarei economii in drumul sau spre modernizare. Resursele umane educate, sanatoase, cu un potential fizic si intelectual inalt, capabile de instruire pe tot parcursul vietii si adaptabile la schimbarile economice sunt esentiale pentru un model de crestere economica bazat pe competitivitate, eficienta si calitate. Un studiu al OECD arata ca ,,participarea la un an aditional de educatie medie amplifica cresterea economica cu pana la 5% si mai departe, cu 2,5% pe termen lung". Deasemeni, un an de scolarizare in plus, mareste nivelul salariului individual cu aproximativ 6,5%. Evidentele au aratat deasemenea, ca rata somajului scade odata cu nivelurile de invatamant superior, reducand astfel costurile sociale implicate. Deci, calitatea serviciilor educationale este un obiectiv social dorit, iar contributia sa la cresterea eficientei intregii economii este hotaratore.
Scopul acestei lucrari este determinarea caracteristicilor serviciilor de invatamant in Coreea de Sud, specificul acestora si impactul lor asupra dezvoltarii educatiei in tara respectiva. 
Obiectivele lucrarii in acest sens sunt:
1. Determinarea specificului si performantelor sistemului educational din Coreea de Sud;
2. Analiza etapelor de invatamant ale elevilor si studentilor din aceasta tara;
3. Formularea unor concluzii cu privire la calitatea si eficienta sistemului de invatamant sud coreean.
Obiectul studiului il reprezinta domeniul serviciilor publice de educationale din Coreea de Sud.
Metodologia cercetarii. In procesul elaborarii prezentei lucrari s-a folosit metoda analizei si metoda sintezei ca metode de baza ale abordarii subiectului serviciilor educationale. Ca surse de informare de baza am preluat articole stiintifice cu privire la invatamantul din Coreea si am vizitat site-uri pe care le-am indicat in bibliografie
Cuvinte-cheie: Coreea de Sud, educatie, invatamant, examene, diploma de absolvire, MEST (inisterului Educatiei, Stiintei si Tehnologiei); OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development); KICE (Institutul Coreean pentru Curriculum si Evaluare)
1. Generalitati privind invatamintul in Coreea de Sud
Coreenii acorda o mare atentie educatiei generatiilor viitoare, iar scoala este foarte importanta in viata unui elev. Dar nu numai parintii cred ca educatia este baza personalitatii viitorului profesionist, ci si elevii care isi doresc performante cat mai multe, iar competitia este foarte acerba. Pentru a avea performante cat mai ridicate, elevii isi petrec majoritatea timpului invatand si imbunatatindu-si abilitatile. Cu toate ca efectele negative ale acestui stil de viata sunt tot mai pregnante (lipsa de somn, teama de examene, oboseala, stresul care duc si la comportamente nedorite-cum este suicidul), Coreea este o tara cu rata analfabetismului aproape de zero si cu un grad de dezvoltare foarte ridicat.
Coreea de Sud a ocupat primul loc in 2014 in Topul mondial pe educatie. Clasamentul a fost realizat de firma Pearson, cea mai mare companie educativa din lume, care detine Financial Times si The Economy Group. Topul se realizeaza pe baza rezultatelor elevilor din cele 40 de state la testele internationale de cunostinte, adica la Citit, Matematica si Stiinte, dar si pe baza statisticilor in ceea ce priveste gradul de alfabetizare si de absolvire a cursurilor de catre elevi.
Caracteristicile programului scolar sunt urmatoarele: 
1. Anul scolar in Coreea incepe in luna martie si se termina in februarie. Dupa un semestru obositor, vine vacanta de vara, care dureaza doar o luna si jumatate (de la mijlocul lui iulie pana la sfarsitul lui august). Vacanta de iarna este de o luna (de la sfarsitul lui decembrie pana la inceputul lui februarie), dupa care urmeaza o saptamana pentru examene, apoi o alta vacanta de 2 saptamani. Cei mai multi elevi isi petrec vacantele studiind, fac voluntariat si participa la internshipuri (stagii neplatite de pregatire in cadrul unei firme).
2. Orele incep de la 8 dimineata si se incheie la 10 seara.
3. Dupa primele 4 lectii, elevii iau o pauza de pranz, apoi mai merg la inca trei ore. 
4. Cand orele se termina, elevii iau cina, dupa care merg la clasele de studiu individual, uneori chiar si pana la ora 12 noaptea. La multe scoli, studiul individual este obligatoriu si de cele mai multe ori scoala decide ce anume studiaza elevul.
5. In Coreea de Sud fiecare scoala dedica o zi pe an sportului, astfel elevii sunt selectati pentru a juca diferite jocuri si reprezenta diferite sporturi. Elevii se antreneaza intens cateva zile inainte, ba chiar strang voluntar bani pentru echipamentul intregii clase. La aceste competitii participa si profesorii, uneori chiar si parintii elevilor. Majoritatea sporturilor sunt jocuri traditionale coreene si trasul sforii, dodgeball (aruncatul cu mingea in adversari), saritul corzii etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Servicii educationale in Coreea de Sud.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Resurse internet
1. https://hallyudex.wordpress.com
2. http://www.ncee.org/ 
3. https://www.oecd.org/
Articole stiintifice
4. Information about the education system of South Korea and the evaluation of degrees obtained in South Korea, International Recognition Department, 2013 Nuffic, The Hague.
5. South Korea System and School Organization overview, 2015, Center on International Education Benchmarking,


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!