Servicii de alimentație publică

Cuprins referat

Servicii de alimentație publică 1
Descrierea motivației 3
Descrierea succinta a celor 3 ofertanți 3
Criterii de analiză 4
Tabel de sinteză 5
Asemănări și deosebiri între ofertanți 6
Direcții de dezvoltare viitoare. 6
Influența crizei COVID si inovațiile din sfera IT 7
Bibliografie 7


Extras din referat

Descrierea motivației
Fiind două studente foarte pasionate de deserturi cât mai unicate și o gamă largă de produse de patiserie, am ales să ne realizăm proiectul în categoria de servicii de alimentație publică, mai specific patiserii. De obicei mergem pe principiul „oricât de sătul ești, sigur mai intra și ceva dulce”. Dar criteriul principal după care am ales aceste localuri este pentru că toate au ca inspirație gastronomia franceză. Aceste restaurante aduc un mic colt din Franța la tine în farfurie. De asemenea este important ca un restaurant să aibă o atmosfera placută pentru oricine care îi trece pragul.
Fiind pasionate și de călătorit chiar dacă în această perioadă este mai greu să facem asta am vrut să observam serviciile de alimentație publică din alta țară, dar totuși una apropiată de noi, din care ne-ar fi accesibile toate informațiile ce trebuie să le căutăm Iar pentru acest lucru ni s-a părut perfectă Republica Moldova, aici se găsesc restaurante de înaltă calitate și deserturi unice specifice pentru această țară. Am ales capitala țării și anume Chișinău, renumit pentru obiectivele turistice combinate cu restaurante în diferite stiluri specifice inspirate din anumite țări din Europa. În special se găsesc multe localuri în stil franțuzesc foarte căutate de turiști, pentru frumusețea și atmosfera plăcută ce o descoperă în aceste locații.
Deoarece Chișinău este centrul turismului din Republica Moldova regăsim un număr mare de servicii de alimentație publică și aproximativ 120 de restaurante. Toate oferind servicii de calitate si cu recenzii mari pe internet, în care ni se spune despre cât de bună este mâncarea si unicitatea ei. Chiar și într-un studiu făcut de BuzzFeed despre cele mai bune restaurante la care trebuie să mănânci înainte să mori apare si unul din Chișinău pe nume, Kiku Steak & Wine. Majoritatea au inclus în meniu și un desert, dar noi ne am focalizat pe cele care oferă o gamă mare de produse dulci care sunt în jur de 50 la număr. Totuși ne era încă greu să alegem din așa de multe deci am ales să ne axăm pe cele care sunt în centrul Chișinăului, astfel am ajuns la numărul de 25 de restaurante. Apoi am vrut să alegem ceva unic, care nu întâlnești peste tot, deci ne am ales cele care sunt inspirate și au produse din diferite țări ale Europei. Astfel am ajuns la selecția noastră de acum, cu cei 3 ofertanți care sunt toți în jurul centrului, au ca inspirație stilul francez și se axează pe dulciuri si brunch.
Descrierea succinta a celor 3 ofertanti
„Crème de la Сrème - este un local francez care combină în mod unic două formate: produse de panificatie tipic francez și confortabilă Provence. Bucataria acestui proiect este indrumata de cei mai profesionali cofetari francezi. Meniul este diversificat, acesta a inclus deserturi tradiționale din diferite regiuni ale Franței, precum și deserturi cele mai bune din lume. Caracteristica distinctiva a produsului nostru: acesta este mereu proaspăt și e făcut în loturi mici, în productie proprie, în conformitate cu rețeta originală, în cuptor de piatră francez, folosind ingrediente franceze și cu cele mai select ate produse locale.” (Creme de la creme Fest, fără an)
„Patiseria franceză DÉLICE D’ANGE a fost creată în septembrie 2003. Din momentul creării sale a cucerit inimile tuturor celor ce sunt pasionați de dulciuri. Zilnic au la dispoziție o gamă vastă de delicii rafinate: croasanți și chifle apetisante, irepetabilele Macarons, o mare varietate de inghețată, torturi și prăjituri cu cele mai diverse împluturi și creme, și în special - multă, multă ciocolată!” (Despre noi: Delice d'Ange, 2015)
Crosta Kitchen & Bakey este un concept culinar dezvoltat al orasului Chisinau din anul 2019. Meniul ofera o varietate de produse, el fiind schimbat in functie de sezon. Conform statisticilor VIP Magazin, “CROSTA” este cel mai bun produs de cofetarie din 2020, datorita chef cofetarului si muncii continue a interegii echipe timp de 2 ani, éclair-ul preferat de client a primit un premiu bine meritat.
Criterii de analiza
-servicii la pachet si livrare, parcare, produs/pret, promovarea, recenzii
In postura de consumator care doreste sa achizitioneze un serviciu un criteriu important este livrarea. Prin intermediul comandarii produselor prin telefon sau online, si livrarea la domiciliu ori birou, consumatorul beneficiaza de servire rapida si comoditate, deoarece nu mai trebuie sa se deplaseze, sa astepte la cozi, astfel economisind timp.
Un consumator urmareste la fel si criteriul de access la o parcare private, sau una localizata in apropierea restaurantului. Avantajele de disponibilitate a unui loc de parcare in apropiere restaurantului sunt: ajuta consumatorul sa nu iroseasca timp cautand un loc de parcare, scuteste ingrijorarea consumatorului in privinta amplasarii masinii.
De fiecare data, decizia consumatorului depinde de ampoarea si diversitatea meniului. Prin varietatea produselor culinare si sortimentelor de bauturi disponibile, restaurantul implineste pe deplin pretentile clientilor. Specializarea restaurantelor pe un anumit .
In ziua de azi, atragerea clientilor noi se face prin intermediul promovarii online. Pe platformele de Facebook, Instagram, astfel ofertantii atrag consumatorii prin mediul vizual folosind poze cu diferite produse din meniu.
Un alt criteriu dupa care clientii aleg un restaurant sunt recenziile lasate pe site-urile lor. Cu cat are mai multe recenzii pozitive cu atat mai multe sanse sa fie ales de consumator.


Fisiere in arhiva (1):

  • Servicii de alimentatie publica.docx

Imagini din acest referat

Bibliografie

Antonescu, M. (2015). Idei de afaceri. Preluat de pe Totul despre francize: https://ideideafaceri.manager.ro/articole/francize-5/totul-despre-francize-pe-intelesul-tuturor-2797.html
Creme de la creme Fest. (fără an). Preluat de pe Fest: https://www.fest.md/ro/locuri/cafenele/creme-de-la-creme
Despre noi: Delice d'Ange. (2015). Preluat de pe Delice d'Ange: https://delicedange.md/ro
HENDI Tools for Chefs. (2021, 10 04). Preluat de pe Ce sunt si cum se acorda stelele Michelin unui restaurant.
VilcoRest. (2020). Preluat de pe Meniu QR:Ghid complet pentru managerii de restaurante: https://vilicorest.ro/blog/meniu-qr-ghid-complet-pentru-managerii-de-restaurante/#5_beneficii_pe_care_le_poti_astepta_prin_adaugarea_unui_meniu_QR


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!