Semnificația deciziei pentru profesiunea de manager

Extras din referat Cum descarc?

Semnificatia Deciziei Pentru Profesiunea De Manager
In Fiecare Etapa A Analizei Unei Afaceri Si A Caracteristicilor Sale Economice Se Iau Decizii Si Se Intreprind Actiuni. Analizele Sunt Transformate In Actiuni. In Fiecare Etapa A Anlizei Trebuie Sa Existe Rezultate Masurabile.
Totusi, Pentru A Avea Deplina Eficienta, Intreaga Activitate Trebuie Sa Fie Integrata Intr-un Program Unic Pentru Obtinerea Performantelor.
Pentru A Eficientiza Activitatea Firmei Este Nevoie De Catiuni Concrete. Pentru A Face Ca Firma Sa Fie Diferita In Viitor Va Fi Nevoie De Actiuni Diferite. Aceste Actiuni Implica Angajarea Resurselor Si Modelarea Viitorului.Tot Ceea Ce Facem Pentru A Anticipa Viitorul Influenteaza Inevitabil, In Prezent, Firma Din Punct De Vedere Al Strategiilor, Al Asteptarilor Al Produselor Si Al Cunostintelor.
Studierea Sistemului Decizional A Devenit Deosebit De Actuala, Deoarece Decizia Reprezinta Esenta Acestei Profesiuni . De Modul Cum Sunt Concepute Si Aplicate Deciziile Depinde, In Mare Masura, Eficienta Activitatilor Ce Se Desfasoara In Societatea Comerciala. Indiferent De Obiectivul De Activitate Al Unitatii, Societatea Comerciala Nu Poate Exista Fara Ca In Permanenta Managerii Acesteia Sa Ia O Serie De Decizii. 
Adoptarea Deciziei Reprezinta Un Atribut Al Managerului Si,In Acelasi Timp , Un Element Esential Care Defineste Profesiunea De Manager. Luarea Deciziei , La Fel Ca Si Schimbul De Informatii, Constituie Componenta Esentiala A Oricarei Functii Manageriale.
Procesul Decizional Consta In Identificarea Si Alegerea Varinatelor Da A Actiona In Mod Corespunzator Cerintelor Impuse De Un Context Dat. 
Se Considera Ca Actul De Selectare A Unei Cai De Urmat (Decizii) A Fost Si Ramane O Sarcina Dificila Care Se Acutizeaza In Conditiile De Schimbare Accelerata.
Lee Iacocca - Presedintele Firmei Chrysler Din Sua Si Unul Din Cei Mai Reprezentativi Manageri Contemporani, Referindu-se La Definitia Calitatilor Managerilor A Spus : ,, Daca Ar Fi Sa Exprim Intr-un Singur Cuvant Calitatile Detinute De Un Bun Manager As Spune Ca Toate Converg In Decisivitate".
In Etapa De Tranzitie La Economia De Piata Atentia Specialistilor In Teoria Si Practica Managementului Se Concentreaza Din Ce In Ce Mai Mult Asupra Actului De Decizie. Si Aceasta Pentru Simplul Motiv Ca Dinamizarea Managementului Societatii Comerciale Depinde In Principal De Competenta Si Preocuparea Managerului In Domeniul Deciziei.
Luarea Deciziilor Este Considerata In General Drept Activitatatea Cea Mai Importanta Si Mai Plina De Consecinte Dintr-o Societate Comerciala. Preocuparile Din Domeniul Previziunii Manageriale, Organizarii Si Controlului Se Bazeaza Intr-o Foarte Mare Masura Pe Decizii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Semnificatia Deciziei pentru Profesiunea de Manager.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!