Selectia Proiectelor de Investitii

Cuprins referat Cum descarc?

1. Conceptul de investitii .3
2. Procesul investitional .4
3. Metode de estimare a investitiilor .5
4. Etapele procesului de investitii .6
5. Clasificarea proiectelor de investitii .7
6. Criterii de selectie a proiectelor de investitii .10
Bibliografie.12


Extras din referat Cum descarc?

1. CONCEPTUL DE INVESTITII
Investitia poate fi privita din mai multe puncte de vedere.
Din punct de vedere financiar investitia reprezinta schimbarea unei sume de bani prezenta si certa, in speranta obtinerii unor venituri viitoare superioare, dar probabile: achizitionarea unei masini pentru cresterea productivitatii muncii, constructia unei uzine pentru cresterea productiei, asimilarea unui brevet pentru fabricatia de produse noi, etc.
Sub aspect contabil investitia desemneaza alocarea unei trezorerii disponibile pentru procurarea unui activ fix care va desemna fluxuri financiare de venituri si cheltuieli de exploatare.
Investitiile mai pot fi vazute si ca totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital. 
In raport cu modul de folosire a bunurilor de capital, investitiile se impart in: 
- investitii de inlocuire - destinate inlocuirii reproductiei bunurilor de capital scoase din functiune, ca urmare a uzurii lor fizice, a caror sursa este amortizarea; 
- investitii pentru dezvoltare - sau nete, destinate sporirii volumului capitalului tehnic real, adica formarii nete a capitalului, a caror sursa o formeaza venitul. 
Suma investitiilor de inlocuire si a investitiilor nete formeaza investitiile brute de capital, ce contribuie la formarea bruta a capitalului tehnic. 
Investitiile brute de capital se compun din:
- investitii in bunuri de capital durabile - cu exceptia cheltuielilor pentru bunurile gospodariilor populatiei, care se includ in consumul privat si a bunurilor durabile, care se includ in productia intermediara a statului; 
- investitii in stocuri - in modificarea stocurilor de materii prime, semifabricate si produse finite din productie proprie destinata vanzarii. 
Din punct de vedere al proprietarului avem:
- investitii private;
- investitii publice. 
In functie de plasarea lor avem:
- investitii interne;
- investitii externe.
2. PROCESUL INVESTITIONAL
Proiectul de investitii reprezinta un ansamblu coerent de actiuni cu caracter investitional care urmareste alocarea organizata de resurse materiale, financiare, umane si informationale in scopul realizarii unui obiectiv cu efect economic si/sau social. 
In definitiile standard, unele trasaturi ale investitiilor si cerinte ale luarii deciziilor asociate lor sunt de obicei omise. Astfel, modalitatile in care deciziile legate de investitii sunt legate de alte activitati organizationale si au un impact asupra acestora ar trebui sa fie considerate ca o parte integranta a activitatii investitionale. 
Functionarea sistemelor economico-sociale in conditiile economiei de piata si a unui mediu inconjurator in continua schimbare, in perspectiva globalizarii necesita adoptarea unui management anticipativ si luarea in considerare a tuturor aspectelor legate de derularea activitatii, comportamentul pe piata, relatiile cu clientii, furnizorii, statul si institutiile financiare. 
Rezulta ca firmele trebuie sa fie competitive si flexibile pentru a supravietui in economia de piata. Ele trebuie sa desfasoare activitati de modernizare, inlocuire, extindere pe noi piete, de dezvoltate a noi produse sau servicii etc., adica sa faca investitii. Aceasta confera investitiei un rol principal in cresterea economica, atat la nivel microeconomic cat si la nivel macroeconomic. 
Prin proiectele de investitii se asigura implementarea in practica a solutiilor oferite de cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, a tehnicii si tehnologiilor de performanta pe plan mondial, ceea ce conduce la ridicarea nivelului tehnic al productiei, la imbunatatirea si diversificarea calitatii produselor si serviciilor, la cresterea eficientei economice. 
Totodata, prin intermediul efectelor de antrenare, investitiile isi difuzeaza si amplifica influenta in intreaga structura a economiei nationale. Ele genereaza ample efecte in structura si calitatea factorilor de crestere economica, deoarece au atat un efect de adaugare (de noi mijloace de munca la cele existente), cat mai ales unul de antrenare prin care noile capacitati determina, in mod continuu, proiectarea si realizarea altora, dar si eliminarea celor ce au suferit uzura morala si care devin incompatibile din punct de vedere economic si tehnic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Selectia Proiectelor de Investitii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!