Satisfactia pentru Locul de Munca

Extras din referat Cum descarc?

Etapele cercetarii
Crearea cadrului cercetarii include mai multe sub-etape: estimarea valorii informatiei care trebuie sa justifice realizarea cercetarii; alegerea surselor de informatie care pot fi interne sau externe, sursele primare fiind reprezentate de cercetarea de marketing; stabilirea tipului de cercetare; stabilirea metodei de culegere a informatiei; stabilirea variantei de culegere (a tehnicii de ancheta); elaborarea instrumentului de cercetare, cel mai folosit instrument de cercetare fiind chestionarul, metoda cea mai utilizata fiind sondajul; esantionarea poate fi definita pe scurt ca fiind stabilirea partii din colectivitate pe care se face studiul; rezolvarea problemelor organizatorice care includ stabilirea calendarului cercetarilor, stabilirea perioadei din an, luna si zi, locul de culegere a informatiilor care poate fi la domiciliu, la strada, la targuri sau expozitii in magazine, in alte locuri, rezolvarea problemelor legate de personalul implicat, asigurarea cu aparatura necesara, multiplicarea materialelor, pregatirea deplasarii pe teren, multiplicarea si asigurarea de ecusoane.
Metode de esantionare
Am folosit o metoda de esantionare nealeatoare, metoda care are specific faptul ca probabilitatea elementului din colectivitate de a fi inclus in esantion, este necunoscuta. Aceasta metoda este, de obicei, mai putin precisa decat o metoda aleatoare, exceptia facand-o esantionarea prin cote. Totusi, o metoda nealeatoare este destul de utilizata deoarece este mai ieftina si mai usor de aplicat.
Am folosit metoda de tip ,,Bulgare de zapada",, care se bazeaza pe principiul bulgarelui de zapada, plecand de la foarte mic si marindu-se, si care se poate porni de la o singura unitate, fara a se sti marimea. Dupa ce au fost chestionate anumite persoane, sunt intrebate despre alte persoane care cunosc raspunsul. 
Prelucrarea informatiilor
In cazul folosirii metodei sondajului, trebuie parcurse mai multe etape:
1. adunarea chestionarelor
2. verificarea completarii chestionarelor
3. introducerea datelor
Adunarea chestionarelor depinde de tehnica de ancheta.
In verificarea completarii chestionarelor pot fi gasite diverse probleme cum ar fi: lipsa raspunsurilor la unele intrebari, mai multe raspunsuri decat erau necesare, lipsa totala a raspunsurilor, raspunsuri de nedescifrat, raspunsuri la intrebari cu raspuns liber care n-au nici o legatura cu intrebarea, raspunsuri care se contrazic, fiind date la intrebari diferite.
Pentru introducerea datelor din esantioane, se poate utiliza calculatorul. Pentru esantioanele mici se poate lucra manual. Daca inainte de a introduce datele au existat intrebari cu raspunsuri libere, trebuie realizata codificarea acestora in varianta post-codificare.
Tabelarea, indiferent cum se face, inseamna introducerea codurilor intr-un tabel cu randuri si coloane.
Daca o intrebare are sub-intrebari, fiecare sub-intrebare va avea coloana separata.
Dupa prelucrarea informatiilor, urmeaza analiza acestora, codurile fiind transformate in raspunsuri.
Pentru stabilirea temei ,,Satisfactia pentru locul de munca", am folosit metoda LIKERT. 
Am intervievat persoanele de la firma ,,S.C. PROCOR S.A.", in data de 10.04.2009.
Aceasta metoda se foloseste in studierea atitudinii. Foloseste o scala fixa cu 5 trepte. Am folosit fraze pentru a putea afla gradul de multumire al angajatilor legat de diferite probleme intampinate la locul de munca si legate de relatiile cu colegii, cu sefii directi si cu conducerea superioara.
Am folosit aceasta metoda si pentru a ma ajuta la calcularea unui punctaj total pentru fiecare persoana chestionata, insumand algebric notele date pe fiecare enunt in parte. Dezavantajul este ca acelasi punctaj total se obtine din punctaje diferite.
Voi folosi notarea de la 5 la 1 pentru a putea face o medie a fiecarui enunt in parte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Satisfactia pentru Locul de Munca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!