Saracia pe Glob

Extras din referat Cum descarc?

Saracia reprezinta lipa lucrurile uzuale precum mancare, haine, adapost si apa potabila de baut, toate determinand calitatea vietii. Poate include, de asemenea lipsa accesului la oportunitati precum educatia si gasirea unui loc de munca care contribuie la crearea unor conditii mai bune de viata si/sau ii perminte unui om sa se bucure de respectul concetatenilor sai. Potrivit lui Mollie Orshansky care a dezvoltat masurile contra saraciei folosite de Guvernul Sua, << a fi sarac inseamna a fi privat de acele bunuri si servicii si placeri pe care altii din jurul nostru le considera a fi normale >>. Dezbateri asupra cauzelor, efectelor si celor mai bune metode de a masura saracia, influenteaza direct aspectul si realizarea programelor de reducere a saraciei si sunt deci relevante pentru domeniile adminstratiei publice si dezvoltarii internationale.
Saracia poate afecta indivizi sau grupuri de indivizi si nu se rezuma doar la tarile aflate in curs de dezvoltare. Saracia in cadrul tarilor aflate in curs de dezvoltare se manifesta intr-o serie de probleme sociale incluzand cresterea numarului oamenilor fara adapost si abundenta grupurilor de gazduire de tip ghetou.
Cauze ale saraciei
Saracia este statutul pentru majoritatea oamenilor si natiunilor. De ce asta? Este de ajuns sa dai vina pe cei saraci pentru propria lor situatie neplacuta? Au fost lenesi, au luat decizii proaste si sunt singurii responsabili pentru situatia neplacuta in care se afla? Dar guvernele lor? Au urmarit de fapt politici care sa afecteze negativ dezvoltarea de succes? Astfel de cauze de saracie si inegalitate sunt, fara indoiala, reale. Mai multe cauze ale saraciei la nivel global sunt adesea mai putin discutate. Dincolo de cresterea masurilor promise de globalizare exista decizii la nivel global, la nivel politic si practic. Acestea sunt, de obicei, influentate, conduse, sau formulate de catre cei bogati si puternici. Acestia pot fi lideri din tarile bogate sau alti actori de nivel mondial, cum ar fi corporatiile multinationale, institutiile si persoanele influente. In fata unei asemenea influente externe enorme, guvernele natiunilor sarace si oamenii acestora sunt adesea fara putere.Ca urmare, in contextul global, cativa ajung bogati in timp ce majoritatea lupta. 
Saracia in lume
Inegalitatea este in crestere in intreaga lume in timp ce lumea pare sa se globalizeze. Chiar si cele mai bogate natiuni au cel mai mare decalaj dintre bogati si saraci, comparativ cu alte natiuni in curs de dezvoltare. In multe cazuri, politica internationala si diversele interese au dus la o deturnare a resurselor disponibile de la nevoile interne de pe pietele occidentale. In trecut, politica si puterea conduse de o elita de lideri si conducatori au crescut nivelul saraciei si al teritoriilor dependente. Acestea s-au manifestat adesea in razboaie, calde si reci, care au fost adeseori schimbate si legate de resurse. Practici mercantiliste, in timp ce au prezentate drept schimburi libere, inca se intampla in prezent. Saracia este, prin urmare, nu doar o problema de natura economica, este, de asemenea, o problema de politica economica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Saracia pe Glob.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!