Sanitaria Industrială

Extras din referat Cum descarc?

I. Sanitaria industriala.
1. Mijloace de protectie in cazul prafurilor.
Un sir de productie tehnologica in constructia, industria materialelor de constructie si in alte domenii ale industriei sint insotite de formarea si raspindirea in mediul de productie a prafului, care influenteaza negativ asupra organismului uman si in indeosebit asupra organelor respiratorii. Praful de productie influenteaza negativ nu numai asupra organismului uman, adesea el inrautateste mediul de productie in limitele zonei de lucru, duce la uzarea rapida a pieselor si agregarea supuse frecarii. Afara de aceasta, praful poate fi sursa de electricitate statica. Praful se formeaza in timpul maruntirii, macinarii, fractionarii diferitor materiale, la transportarea, incarcarea si descarcarea materialelor pulverulente; la pregatirea suprafetelor constructiilor pentru izolare si finisare; in timpul executarii lucrarilor de terasamente; la demolarea constrcutiilor si instalatiilor etc. Gradul de influenta a prafului asupra organismului uman depinde de proprietatile lui fizico - chimice,
toxicitate, dispersitate si concentratie.
In cazul, cind metodele de desprafuire a aerului zonei de munca nu asigura micsorarea concentratiei prafului pina la valoarea admisibila sau curatarea mediului aerian este imposibila sau neefectiva pentru protectia vremelnica a organelor omului sunt folosite haine speciale si mijloace individuale de protectie.
Pentru protectia organelor de respiratie, de prafurile de var, de ciment, ipsos, azbest sunt folosite respiratoare de tipul RN-19. Pentru protectia ochilor se folosesc ochelarii speciali antipraf. Pentru protectia corpului sunt folosite costume si combinizoane contra prafului confectionate dintr-o tesatura speciala, care se curata usor prin scuturare.
2.Metode de combatere a zgomotului.
Pot fi folosite urmatoare metode si mijloace: 
a) metode tehnic-organizatorice 
- folosirea proceselor tehnologice cu zgomot redus; 
- perfectionarea tehnologiilor de deservire si reparatie a masinilor si utilajelor; 
- folosirea mijloacelor si utilajul cu zgomot redus. o metode arhitectural-planificatoare 
-amplasarea rationala, din punct de vedere acustic, a intreprinderilor, incaperilor cladirilor si instalatiilor; 
- amplasarea rationala a zonelor de munca. 
b)mijloace acustice 
1
- imprejmuiri fonoizolatoare a cladirilor, fatuieli fonoabsorbante, sprijine vibroizolante. Temperatura de asemenea trebuie luata in considerare, deoarece, influentand proprietatile materialelor fonoizolante, poate sa afecteze performantele acustice, cit si gradul de confort. 
3. Cerinte sanitaro-igienice fata de sisteme de ventilare.
- sisteme de ventilatie trebuie sa fie calculate corect. Volumul de aer trebuie sa fie suficient pentru eliminarea surplusurilor de caldura, umezeala si a substantelor nocive; 
- volumul de aer aspirat in incapere trebuie sa corespunda volumului de aer eliminat. 
- sisteme de ventilare trebuie sa fie plasate in asa mod ca eliminare sa fie executata din locuri cu degajari sporite, iar aspirarea aerului curat - in locuri cu concentratii minime. Daca aceasta se refera la surplusuri de caldura, atunci aspirare sa se execute la podea, iar eliminarea de sub tavanul incaperii. 
- sisteme de ventilare nu trebuie sa provoace supraracirea sau supraincalzirea angajatilor; 
4. Cerinte fata de iluminatul de productie.
- Iluminatul la locuri de munca trebuie sa corespunda lucrului vizual, care este determinat de urmatorii parametri: obiectul de distingere; fondul valorile caruia se afla intre limite 0,02 - 0,95. 
- Este necesara asigurarea unei uniformitati indestulatoare a luminatiei pe suprafata de lucru, precum si in limitele spatiului inconjurator. 
- Pe suprafata de lucru nu se admit umbre puternice. 
- Valoarea iluminarii trebuie sa fie constanta in timp.
- E necesar de a alege directia optima a fluxului de lumina.
- E necesar de a alege componenta spectrala a luminii. 
- Toate elementele instalatiilor de iluminat trebuie sa fie asigurate prin legarea la pamant sau la firul nul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sanitaria Industriala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!