Rolul sectoarelor asigurărilor în sistemul economico-financiar modern

Cuprins referat Cum descarc?

https://www.1asig.ro/8-500-de-angajati-in-companiile-de-asigurari-Topul-societatilor-cu-cei-mai-multi-angajati-articol-3,100-55550.htm
https://ro.wikipedia.org/wiki/Asigurare
https://asfromania.ro/uploads/articole/attachments/6102401f192c5031755989.pdf 
„Asigurări și reasigurări” lect. Univ. drd. Rozalia KICSI, Asist. Univ. Angela Cozarici, 2007


Extras din referat Cum descarc?

Obiective:
- Înțelegerea aportului asigurărilor asupra ecconomiei unui stat
- Înțelegerea sectorului asigurărilor
- Înțelegerea necesității asigurărilor pe piață
Asigurările par a fi o afacere de succes a secolului, deoarece viața cotidiană a impus ca aproape fiecare român să se folosească măcar o dată în viața sa de acest serviciu. În pofida acestui fapt, conceptul asigurărilor a apărut încă din antichitate, doar că exprimat în altă formă decât cea pe care o cunoaștem noi astăzi, întru-cât conceptul este legat de necesitatea ca oamenii să se ajute reciproc în cazul daunelor în permanență creștere. 
Conceptul asigurărilor apare între timp și în România, principalii pași care au contribuit la dezvoltarea sa fiind în primul rând asociațiile pentru stingererea incendiilor, care ulterior au dat ființă la ”Casele de incendii” formate spre exemplu în 1744 la Brașov sau 1823 la Sibiu. În a doua jumatate a secolului al XIX-lea si în prima parte a secolului al XX-lea o dată cu dezvoltarea economică a țării, s-a dezvoltat și sectorul asigurărilor, astfel formându-e societăți de asigurare cum ar fi ”Tranilvania-1866”, ”Dacia-1871”, ”România-1873”, Banca Generală de asigurare-1911 și altele, reușindu-se ca în anul 1930, 44 de societăți să își desfășoare activitatea în România. Acest sector se dezvolta cu pași repezi, în urma multor schimbări, se formează societăți nou constituite cu capital integral de stat și o serie de societăți de asigurare cu capital privat o parte cu capital integral românesc, o parte cu capital mixt românesc și străin, o parte cu capital integral străin după anul 1990. 
Conform siteului Wikipedia, asigurarea este un mijloc de protecție împotriva pierderilor financiare. Astfel, aceasta are în vedere constituirea prealabilă, prin contribuția membrilor colectivității, a unui fond destinat să acopere pagubele viitoare ale persoanelor afectate de producerea riscurilor. Deoarece economia mondială este expusă în mare măsură riscurilor, se pot forma daune de proporții. Conștientizând acest fapt, asigurările au un rol de stabilizator al economiei contemporane și de grad esențial de continuitate a procesului public de reproducere, acordând păgubiților plățile corespunzătoare. În procesul de creștere economică, trebuie să se conștientizeze rolul deținut de asigurări. Relațiile de proprietate reprezintă factorul principal care determină necesitatea de asigurare, iar prezența riscului în procesul de posedare, gestionare și utilizare a proprietăților persoanelor fizice și juridice, atrage inevitabil după sine apariția interesului de asigurare, ca metodă importantă de gestionare a riscurilor. Asigurarea are la bază principiul mutualității care spune că fiecare asigurat contribuie cu primele de asigurare la crearea fondului de asigurare din care se suportă contravaloarea daunelor suferite de angajați. Acest fond se poate dovedi a nu fi suficient pentru a acoperi daunele, astfel, asiguratorii investesc aceste sume ca să sporească fondurile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul sectoarelor asigurarilor in sistemul economico-financiar modern.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://www.1asig.ro/8-500-de-angajati-in-companiile-de-asigurari-Topul-societatilor-cu-cei-mai-multi-angajati-articol-3,100-55550.htm
https://ro.wikipedia.org/wiki/Asigurare
https://asfromania.ro/uploads/articole/attachments/6102401f192c5031755989.pdf 
„Asigurări și reasigurări” lect. Univ. drd. Rozalia KICSI, Asist. Univ. Angela Cozarici, 2007


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!