Rolul Creditării Externe în Republica Moldova

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.2 
CAPITOLUL I. CREDITAREA EXTERNA.4 
1.1. Creditarea internationala: notiune, concept, caracteristici generale.4 
1.2. Categoriile de credite internationale.5
1.3. Tehnica acordarii, primirii si rambursarii creditelor externe.6
CAPITOLUL II. RISCUL SI GARANTIILE IN CREDITAREA EXTERNA.9 
CAPITOLUL III. ROLUL CREDITARII EXTERNE IN REPUBLICA MOLDOVA.11
3.1. Creditarea externa in Republica Moldova: tendinte, factori, perspective.11
3.2. Rolul creditarii externe in Republica Moldova.15
CONCLUZII.17
BIBLIOGRAFIE.18


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei de cercetare. Activitatea pe piata internationala a creditului cunoaste in prezent o structura flexibila atit sub aspectul subiectilor care actioneaza in cadrul ei in calitate de debitori si creditori externi, cit si in ceea ce priveste diversitatea obiectelor de creditare, a categoriilor de credite care fac obiectul tranzactiilor, a tehnicilor de realizare a operatiunilor, a costului creditului si al mecanismelor de asigurare si garantare a creditelor. 
Astfel, Republica Moldova este si ea un participant la piata creditarii externe, prin intermediul institutiilor sale financiar- bancare, doar ca, necesitatea de a contracta credite, ca rezultat al nivelului social-economic scazut, ii defineste calitatea de debitor. De fapt, creditarea externa promovata de stat, prezinta una din variantele posibile pentru solutionarea unor probleme nationale de ordin economic si social.
Scopul lucrarii consta in evaluarea si definirea rolului creditarii externe in Republica Moldova prin prisma analizei evolutiei datoriei externe ca derivat al creditarii pe fiecare sector in care a fost aplicat.
Sarcinile referatului. In scopul atingerii obiectivului de baza al cercetarii au fost propuse urmatoarele sarcini:
- Definirea creditarii externe in context international si analizarea tehnicii acordarii, primirii si rambursarii creditelor externe;
- Evidentierea riscurilor si garantiilor in cadrul creditarii externe;
- Evaluarea creditarii externe in Repubilca Moldova in baza cercetarii datoriei externe pe fiecare sector in parte.
Realizarea acestor sarcini este importanta atat din punct de vedere teoretic, deoarece asigura o asigura o complexitate sporita a investigatiilor efectuate, cat si din punct de vedere aplicativ, deoarece contribuie la definirea si evidentierea impactului creditarii externe asupra economiei nationale.
Obiectul investigat. Evaluarea impactului creditarii externe in Republica Moldova asupra economiei nationale, in conjunctura datoriei externe.
Subiectul cercetarii il constituie rolul creditarii externe in Republica Moldova.
Metodologia cercetarii se bazeaza pe utilizarea metodelor stiintifice de cercetare bazate pe principiile epistemologiei economice. Din ansamblul metodelor si procedeelor folosite in stiinta economica, in cadrul cercetarii au fost utilizate urmatoarele:
- abstractia stiintifica, in scopul sintetizarii si generalizarii principalelor concepte, principii, teorii si legi economice care determina obiectul cercetarii;
-inductia si deductia, care se interconditioneaza si constituie componentele de baza ale procesului de cercetare economica stiintifica;
-metoda analizei, comparatiei, analogiei si sintezei care au permis cercetarea esentei obiectului lucrarii si formularea unor concluzii care speram sa prezinte interes pentru stiinta economica.
Baza informationala o constituie publicatiile si datele statistice ale Bancii Nationale a Moldovei, Departamentului Statistica si Sociologie. Drept baza metodologica si de informare au servit legile si hotararile Parlamentului si Guvernului Republicii Moldova, actele normative ale Bancii Nationale a Moldovei si alte publicatii de ordin statistic si juridic ce tin de tema de cercetare.
Structura referatului pornind de la obiectivul de baza si sarcinile propuse spre realizare, referatul este conceput cu urmatoarea structura: introducere,trei capitole care reflecta continutul de baza al cercetarilor efectuate, concluzii si recomandari si bibliografie. Referatul este expus pe 18 pagini, 6 figuri si 8 surse bibliografice.
In capitolul I ,, Creditarea externa" se inglobeaza definirea notiunii de credit extern, de concept, reliefarea principalelor trasaturi. De asemenea, sunt evidentiate principalele categorii de credite externe, tehnica acordarii, primirii si rambursarii a creditelor externe.
In capitolul II ,,Riscul si garantiile in creditarea externa" este identificat riscul care apare odata cu contractarea unui credit extern, din toate ungiurile si perspectivele unei contractari. Pentru a minimaliza riscul e nevoie de garantii , care la fel sunt expuse in acest capitol.
In capitolul III ,,Rolul creditarii externe in Republica Moldova" este analizat si argumentat rolul creditarii externe in Republica Moldova, pe baza cercetarii evolutiei datoriei externe pe perioada anilor 2000-2009. Astfel, evidentiind tendintele, factorii si perspectivele creditarii externe in Republica Moldova.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Creditarii Externe in Republica Moldova.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!