Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Scopul prezentului eseu este de a prezenta intr-o maniera cat mai academica, rezultatele analizelor efectuate asupra riscului si a perceptiei acestuia, precum si asupra sigurantei si securitatii in industria turismului, folosindu-se analize efectuate asupra securitatii si sigurantei in turism, asupra turismului maritim si a terorismului, cat si asupra politicii riscului si securitatii sau, chiar a insecuritatii turismului, la scara globala.
Cuvinte cheie: securitate; siguranta; politica riscului; amenintari; industria turismului.
,,Diversity is an aspect of human existence that cannot be eradicated by terrorism or war or self-consuming hatred. It can only be conquered by recognizing and claiming the wealth of values it represents for all." (Aberjhani, Splendid Literarium: A Treasury of Stories, Aphorismis, Poems & Essays)
Introducere
Riscul asupra industriei turismului planeaza din cele mai vechi timpuri. Fie ca vorbim de un avion care rateaza decolarea sau aterizarea, sau de hoteluri aflate in zone cu risc de atacuri teroriste sau orice fel de evenimente, acest risc trebuie sa fie asumat. Perceptia riscului se realizeaza cu ajutorul starilor proprii si personale, in momentul in care hotaram sa calatorim intr-o zona expusa sau nu riscurilor de orice natura. Amenintarea este la tot pasul, fie ca vrem sau nu sa acceptam acest lucru.
Am ales sa prezint rezultatele analizelor efectuate asupra riscului, asupra perceptiei riscului, precum si asupra sigurantei si securitatii in industria turismului, folosindu-se analize efectuate asupra securitatii si sigurantei in turism, asupra turismului maritim si a terorismului, cat si asupra politicii riscului si securitatii sau, chiar a insecuritatii turismului, la scara globala, din prisma importantei constientizarii riscurilor, perceptiei acestora, cat si pentru intelegerea mai adecvata a relatiei dintre siguranta si securitate in industria turismului.
Securitatea si siguranta in turism
Oamenii calatoresc, iar de cele mai multe ori, calatoria cu greu a putut fi considerata sigura, indiferent de perioada si de mijloacele de transport. Cu toate acestea, in zilele noastre, problema sigurantei si securitatii este tot mai importanta, nu numai pentru comunitate, ci si pentru turisti, deoarece siguranta este o nevoie de baza in toate domeniile activitatii umane, inclusiv in turism.
Pentru a avea o viziune cuprinzatoare a problemei sigurantei si securitatii turismului, pe de-o parte, se tine cont de valoarea indicelui de competitivitate al calatoriilor si a turismului, iar pe de alta parte, poate fi utilizata metoda chestionarului, in cadrul careia sunt chestionati actorii principalii jucatori din industria turismului. 
Indicele de competitivitate turistica si a calatoriilor este reflectat in principal in performantele economiei, subliniind cadrul de reglementare pentru turism si calatorii, infrastructura mediului de afaceri pentru turism si calatorii, cat si pentru resursele umane, culturale si naturale. Pentru determinarea acestuia, sunt analizate in principal, costurile pentru combaterea terorismului, a criminalitatii si violentei, precum si fiabilitatea serviciilor de politie.
De partea cealalta, metoda chestionarelor online, completate de reprezentanti din turism, inclusiv reprezentanti ai unitatilor de cazare, restaurantelor, agentiilor de turism si a organizatiilor turistice, dezvaluie informatii valoroase, necesare instruirii in materie de siguranta si securitate in turism.
Dupa cum se mentioneaza in raport, siguranta si securitatea sunt factori esentiali, care determina competitivitatea industriei turismului si a turismului, deoarece turistii pot fi descurajati sa calatoreasca in tari sau regiuni periculoase, ceea ce face mai putin atractiva dezvoltarea sectorului turismului si a calatoriilor in acele locuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul, perceptia riscului, siguranta si securitatea in industria turismului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Safety and Security in Tourism. Case Study: Romania, Popescu, Liliana, publicat in revista "Forum geografic. Studii si cercetari de geografie si protectia mediului", volumul 10, numarul 2, luna decembrie, anul 2011, paginile 322-328;
2. Maritime tourism and terrorism: customer perceptions of the potential terrorist threat to cruise shipping, Bowen, Clare & Fidgeon, Paul & Page, Stephen John, publicat in revista ,,Current Issues in Tourism", anul 2013, paginile 1-33;
3. Tourism and the Globalisation of Fear: Analysing the Politics of Risk and (in)Security in Global Travel, Bianchi, Raoul, publicat in revista ,,Tourism and Hospitability Research", anul 2006, volumul 7, numarul 1, paginile 64-74.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!