Riscul in Asigurari

Extras din referat Cum descarc?

Un aspect esential in viata si evolutia omului, inca din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija fata de viitor, teama combinata cu precautiea si intelepciunea cu siguranta unui lucru implinit.
Incertitudinea constituie una dintre coordonatele fundamentale ale lumii in care traim. Dupa cum arata si J. K. Galbraith, ,,lumea traieste in prezent la varsta incertitudinii" . Mai mult, se poate aprecia ca dezvoltarea societatii contemporane nu s-a putut realiza decat in conditiile unor decizii luate in situatii de incertitudine, cu asumarea unor riscuri.
Asigurarea exprima, in principal, o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri. Aceasta transfera riscurile si totodata daunele unei persoane catre o societate de asigurari oferind securitate financiara celui care incheie un contract de asigurare.
In zilele noastre, asiguarea este perceputa ca o industrie complexa, o retea regulata, care ofera o mare varietate de produse si servicii ce vin in sprijinul indivizilor, familiilor si organizatiilor in problemele de risc. Totusi, asigurarile nu au fos mereu complicate. Metode incipiente de asigurare au fost utilizate de-a lungul mai multor secole, iar tehnicile de distributie a riscului s-au dezvoltat treptat pana la forma actuala.
Evolutia asigurarilor s-a produs in paralel cu cea a legislatiei, a contabilitatii si a formelor de comert. Oamenii de afaceri au invatat sa foloseasca contractele pentru a stabili responsabilitatile financiare ale partilor. In trecut oamenii erau dispusi sa accepte o mare parte din riscurile pe care le intampinau, bazandu-se la nevoie pe sprijinul financiar al familiei, sau al comunitatii religioase. Cresterea gradului de complexitate al vietii moderne i-a determinat sa caute protectie impotriva riscului in randul mecanismelor de asigurare formale. 
Astfel, tehnicile asigurarii au aparut in civilizatiile din Asia si Orientul Mijlociu Islamic, dar si in Europa Medievala. In cele din urma, comertul european s-a extins spre America de Nord si restul lumii si, totodata cu acestea, s-a extins si asigurarea. 
Metodele de asigurare s-au dezvoltat si o data cu nevoile de protectie existente la un moment dat pentru oameni si afacerile acestora. Astfel, oamenii de afaceri au inteles sa foloseasca asigurarea pentru a micsora riscurile ce pot aparea in tranzactiile comerciale si cele legate de protectia patrimoniului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul in Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!