Riscul în Activitatea de Creditare la SC Moldova-Agroindbank SA

Extras din referat Cum descarc?

Istoricul bancii
BC<<Moldova-Agroindbank>> S.A. si-a inceput activitatea la 8 mai 1991. La acea data ea a obtinut licenta pentru efectuarea operatiilor bancare, inclusiv in valuta straina. 
Incepind cu anul 1992 banca stabileste relatii de corespondenta cu banci din strainatate. In plus, prin atragerea depozitelor persoanelor fizice banca a inceput valorificarea unui nou segment al pietei produselor bancare.
Ultimul deceniu al secolului XX a reprezentat o perioada grea de incercari si cautari pentru intreaga societate, inclusiv pentru sectorul bancar, lider al caruia chiar din primele zile ale activitaii sale a devenit BC<<MoldovaAgroindbank>> S.A. Banca aflata la inceput de cale, punea la incercare noi strategii de dezvoltare, alegind cele mai reusite cai pentru obtinerea succesului. Anume in aceasta prima etapa conducerea bancii, decide ca MAIB trebuie sa fie o banca universala, orientata spre deservirea tuturor categorii de clienti: atit persoane juridice, cit si fizice.
Sfirsitul anilor 90 ai secolului trecut pune la noi incercari nu numai comunitatea bancara, dar si intreaga societate din Republica Moldova. Urmarile crizei financiare, care a avut loc in regiune in anul 1998, au avut repercusiuni si asupra bancii. Cu toate acestea, gratie masurilor anticriza propuse de managementul bancii si sustinute de actionarii acesteia, s-a reusit depasirea situatiei dificile. Experienta acestei perioade a demonstrat ca MAIB dispune de o echipa de conducere si de angajati capabili sa realizeze cu succes 
obiectivele strategice ale bancii. 
Inceputul noului mileniu aduce schimbari importante in viata bancii. Actionari ai bancii au devenit Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Western NIS Entreprise Fund. MAIB a initiat fondarea companiei interbancare de procesare a card-urilor si a desfasurat activitatea de pregatire pentru implementarea business-ului de plati prin card-uri. Ulterior banca devine membru principal al sistemului international de plati Europay International, iar mai tirziu - al sistemului VISA International, demarind astfel activitatea proprie de emitere si deservire a card-urilor bancare.
BC<<Moldova Agroindbank>>S.A. - prima printre bancile comerciale locale - inregistreaza compania <<MAIB LEASING>>, unde banca detine 100% din actiuni.
Adunarea generala extraordinara a actionarilor bancii a decis sa opereze majorarea, fara cheltuieli suplimentare din partea detinatorilor de actiuni, a valorii nominale a actiunilor bancii. Din 17 octombrie 2003 pretul nominal al acestora este stabilit la nivelul de 200 lei. in acelasi an MAIB devine prima banca comerciala din Republica Moldova, profitul careia, conform rezultatelor la sfirsitul anului, depaseste 
100 mln lei.
BC<<Moldova Agroindbank>>S.A detine licenta nr.004459 eliberata la data de 30.06.2008 conform careia poate desfasura integral toate genurile de activitate a institutiilor publice.
Raportul privind rezultatele financiare din trimestrul III 2008 atesta un venit net a bancii de peste 248 milioane lei care a crescut comparativ cu trimestrul II 2008 cu aproximtiv 82 milioane lei. 
Pe parcursul activitatii sale Moldova Agroindbank (MAIB) :
- a stabilit relatii de colaborare cu diverse institutii financiare internationale, materializind premise pentru atragerea capitalului strain in economia tarii;
- a initiat fondarea companiei interbancare de procesare a cardurilor, iar mai tirziu a obtinut certificarea la tehnologia cip a bancii pe partea modernizare integrala a retelei de acceptare pentru utilizarea cardurilor cu cip, care asigura o mai buna protectie impotriva fraudei;


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul in Activitatea de Creditare la SC Moldova-Agroindbank SA.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!