Riscul de Lichiditate

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1 ELEMENTE CONCEPTUALE: RISCUL, DEFINIREA LUI, CATEGORII DE RISCURI
1.1NOTIUNI GENERALE DESPRE RISC
1.2RISCUL BANCAR
1.2.1DEFINIREA RISCULUI BANCAR
1.2.2 TIPURI DE RISCURI BANCARE
1.3 RISCUL DE LICHIDITATE
CAPITOLUL 2 ANALIZA RISCULUI DE LICHIDITATE
2.1 ANALIZA RISCULUI DE LICHIDITATE
2.2 INDICATORII RISCULUI DE LICHIDITATE
2.2.1 PRINCIPALII INDICATORI AI RISCULUI DE LICHIDITATE
2.2.1 INDICATORII REGLEMENTATI DE BANCA CENTRALA
CAPITOLUL 3 EVALUAREA SI GESTIONAREA RICULUI DE LICHIDITATE
3.1 GESTIUNEA RISCULUI DE LICHIDITATE
3.1 REGLEMENTARI PRIVIND RISCUL DE LICHIDITATE
CAPITOLUL 4 MODALITATI DE PREVENIRE SI PERFECTIONARE A RISCULUI DE LICHIDITATE
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I: 
ELEMENTE CONCEPTUALE: RISCUL, DEFINIREA LUI, CATEGORII DE RISCURI
I.1. Notiuni generale despre risc
Orice organizatie cu profil economic sau financiar se conduce dupa un statut propriu, care consfinteste sfera de activitate si care, in mod direct, ii defineste personalitatea si specificul afacerilor de care se ocupa.Aceste organizatii si institutii au ceva specific, dar au si ceva comun si acest "ceva" comun este obiectivul de a-si finaliza actiunile proprii cu profit.
In aceasta categorie intra si bancile, activitatea lor specifica constand in atragerea de disponibilitati de pe piata, care, impreuna cu capitalul propriu, sa fie plasate in afaceri profitabile.Aceasta presupune ca bancile vor fi in masura sa asigure pretul resurselor atrase de pe piata, cheltuielile de functionare proprii si sa obtina si un profit convenabil.
Piata financiara este extrem de volatila datorita influentei unui numar mare de factori obiectivi si subiectivi. Din aceasta cauza, in lupta pentru maximizarea profitului, institutiile de credit se confrunta in permanenta cu tot felul de riscuri.
In literatura juridica, se insista asupra necesitatii delimitarii situatiilor de risc de cele care care intra in domeniul raspunderii contractuale; culpa exclude riscul care ramane localizat in sfera evenimentelor aflate in afara posibilitatilor de influentare a partenerilor contractuali. Aceasta acceptiune limiteaza deci sfera riscurilor la aceste evenimente, fenomene implacabile si exterioare tranzactiei; ea nu include pierderile cauzate unui partener de conduita culpabila a celuilalt, in speta ceea ce este cunoscut sub denumirea de risc de neplata. Ca urmare, in acest sens riscurile reprezinta consecintele patrimoniale ale nexecutarii sau executarii necorespunzatoare a unei obligatii dintr-un contract comercial pentru care creditorul prejudiciat nu poate trage la raspundere debitorul. 
In general, riscul (industrial, comercial, bancar) poate fi definit ca fiind o intamplare a carei producere are o consecinta nefavorabila asupra subiectului/agentului economic. Riscul reprezinta posibilitatea de nerealizare a castigului scontat sau de aparitia unei pierderi in tranzactiile economice (de export, import, arbitraj) ca urmare a producerii unor evenimente sau fenomene cu impact asupra afacerilor societatii comerciale/operatorului.
Francezii Michael Rouch si Gerard Naullen, in cartea lor "Le control de gestion bancaire et financiere" , definesc riscul ca un angajament purtand o incertitudine data, cu o probabilitate de castig sau prejudicii, fie acestea din urma degradare sau pierdere. 
Riscurile apar din lipsa sau insuficienta informatiilor sau cunostintelor decidentului asupra viitoarelor modificari ale mediului sau ale unor parametri proprii.In functie de situatia concreta, riscul poate fi considerat ca fiind:
-rezultatul unor decizii gresite - pericolul aparitiei pierderilor prin modificarea mediului
-abaterea de la o valoare-scop prin una sau mai multe modificari ale parametrilor interni sau externi ai pietei 
Dezvoltarea oricarei afaceri este posibila doar datorita asumarii unor riscuri, ea neputand fi realizata daca certitudinea primeaza in fata riscului.In cazul in care decidentul actioneaza in conditii de certitudine sau prezentand aversiune totala la risc, el nu va beneficia de nici o sansa.Nerealizare unei sanse trebuie si ea privita ca un risc, intrucat afecteaza decidentul in acelasi fel ca si un risc.


Fisiere in arhiva (3):

  • CUPRINS.doc
  • prima pagina.doc
  • Riscul de Lichiditate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!