Retelele de transport in Asia de Est

Extras din referat Cum descarc?

Asia de Est este o regiune geografica a carei delimitare este controversata. Varianta teritoriului mai mic considera Asia de est numai regiunea care se afla sub influenta musonului. Aceasta varianta considera deci teritoriul de azi al Chinei, Mongolia Centrala si Tibetul impreuna cu Hong Kong, Macao, Taiwan, Coreea de Nord, Coreea de Sud si Japonia. Unul din sustinatorii variantei mai mari este geograful german ,,Karl Ritter" care considera in plus ca teritorii apartinatoare, toata Mongolia si coasta rusa de la Oceanul Pacific pana la Amur, Vietnamul ca si Asia de Sud Est.
TRANSPORTUL FEROVIAR
Prin transport feroviar se intelege orice operatiune de transport realizata cu vehicule feroviare, de catre operatorii de transport feroviar, pe infrastructura cailor ferate, in scopul deplasarii in spatiu si timp a marfurilor, bunurilor si persoanelor. 
Vehiculele feroviare cele mai importante sunt locomotivele, respectiv mijloacele de tractiune si vagoanele, respectiv mijloacele de transport propriu-zise. Impreuna, acestea formeaza trenurile de marfa, de calatori sau mixte, care circula dupa un orar sau program prestabilit.
Cel mai bun mijloc de deplasare in Japonia este trenul. In orase si intre orase. Reteaua de trenuri acopera intreg teritoriul nipon (toate cele patru mari insule) si este detinuta, in proportie de 70%, de catre stat: Japan Railways (JR). Celelalte 30 de procente apartin unor companii private, care si-au dezvoltat retelele in special in si in jurul oraselor. 
In Japonia a fost construita o retea puternica de cale ferata; cea mai importanta este magistrala care leaga capitala Tokio de Insulele Kyushu, construita pe trei tronsoane:
- 1964- Tokio- Nagoya- Osaka- 515 km.
- 1972- Osaka- Okoyama- 160km.
- 1975- Okoyama- Ins. Kyushu- 392 km. 
Trenurile sunt de mai multe feluri, fiecare conceput pentru un scop diferit.Ele sunt numite dupa locomotiva.Principalele feluri de trenuri sunt:trenuri cu aburi, trenuri diesel , trenuri electrice si Maglev.Trenurile mai pot fi si de marfa sau de pasageri.
Trenuri de pasageri
Un tren de pasageri este un tren ce include una sau mai multe locomotive, si una sau mai multe vagoane de pasageri.De obicei, trenurile de pasageri au un program fix in care sosesc si pleaca din gara.
Interiorul unui tren de pasageri
Trenurile de pasageri au mai multe clase(I, II si III) si pot fi bi-nivel(etajate),pentru a transporta mai multi pasageri, sau, cele mai multe , cu un singur nivel.
Ele pot merge pe distante lungi(de cursa lunga) cat si pe distante mai scurte(de cursa scurta).Trenurile de cursa lunga sunt dotate si cu vagoane restaurant si vagoane de dormit(vagoane-dormitor).
Trenuri de mare viteza
Shinkansen Seria 500
Trenurile de mare viteza sunt trenurile ce se deplaseaza cu viteze mai mari de 200 kmh.Trenul japonez Shinkansen a intrat in functiune din 1964, fiind primul tren de mare viteza.
Maglev
Pentru a realiza un tren ce sa se deplaseze cu mai mult de 500 kmh inovatoarea tehnologie Maglev, a fost cercetata ani de zile.Trenurile Maglev din Shanghai (date in folosinta in 2003), se deplaseaza cu o viteza de peste 430 km/h].
Trenuri regionale
Trenurile regionale sunt trenurile ce fac legatura intre orase mai apropiate(mediu urban), sau intre sate si comune apropiate(mediu rural).


Fisiere in arhiva (1):

  • Retelele de transport in Asia de Est.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!