Responsabilitatea Sociala la BRD - Groupe Societe Generale

Extras din referat Cum descarc?

CSR (Corporate Social Responsibility) este o conceptie referitoare la contributia pe care trebuie sa o aiba companiile la dezvoltarea societatii moderne. De-a lungul timpului, aceasta contributie a fost teoretizata diferit de mai multe curente de gandire.
In esenta, responsabilitatea sociala desemneaza o atitudine a companiei fata de societate prin care obtinerea succesului se realizeaza prin respectarea legii, prin asumarea unui comportament etic, prin acordarea unei atentii deosebite mediului inconjurator si prin luarea in considerare a nevoilor si intereselor tuturor partenerilor. Uniunea Europeana defineste responsabilitatea sociala drept ,,un concept prin intermediul caruia o companie integreaza in mod voluntar preocuparile fata de problemele sociale si cele de mediu, in operatiunile de afaceri si in interactiunea cu partenerii de interes." Consiliul Mondial al Companiilor pentru Dezvoltare Durabila propune alta definitie: ,,Responsabilitatea sociala a companiilor este angajamentul continuu asumat de catre companii de a avea un comportament etic si de a contribui la dezvoltarea economica, imbunatatind, in acelasi timp, calitatea vietii angajatilor si familiilor acestora, a comunitatilor locale si a societatii in general." 
Chiar daca Romania este inca departe in privinta presiunii publice asupra sectorului de afaceri, e nevoie de o comunicare in ambele sensuri intre companie si publicul sau: "o comunicare deschisa si transparenta este cea mai buna modalitate de a progresa. Responsabilitatea sociala inseamna dezvoltare continua si mai inseamna a tine cont de parerea fiecaruia".
BRD Groupe Societe Generale este prima banca din Romania, dupa rentabilitate, profit si numar de agentii. Cu o capitalizare de 3,6 miliarde euro la inceputul lunii iulie 2008, detinem prima pozitie intre societatile din domeniul financiar si a doua pozitie, indiferent de domeniu, intre companiile listate la BVB. BRD este prezenta in toate judetele Romaniei printr-o retea de peste 800 de agentii si peste 1200 ATM-uri, numara peste 2,4 milioane clienti activi individuali si corporativi, si peste 2,2 millioane de carduri. Din data de 01.01.2010, directorul general este Guy Poupet, ca urmare a renuntarii la mandat de catre Patrick Gelin.
Actionarul principal al BRD este Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona Euro. Serviciile Societe Generale sunt utilizate de 27 milioane clienti din intreaga lume.
Principalele obiective ale dezvoltatrii BRD :Adaptarea organizarii si a metodelor proprii la strategia clientilor ; Cresterea selectiva a activelor ; Inovatia ; Reducerea coeficientului de exploatare ; Rentabilitate durabila In fiecare zi , BRD contribuie la realizarea proiectelor, sprijina dezvoltarea companiilor si a municipalitatilor. 
Pentru a adopta si a actiona in spiritul responsabilitatii sociale, BRD a formulat si implementat o serie de politici, principii si proceduri, respectand liniile directoare trasate de UN Compact. Strategia de dezvoltare durabila a BRD se bazeaza pe cele 3 valori comune tuturor entitatilor Grupului Societe Generale: profesionalismul, inovatia si spiritul de echipa Adaptand strategia Societe Generale specificului romanesc, BRD a ales sa sustina acele sectoare ale vietii culturale, sportive, sociale, completand imaginea de actor implicat activ in dezvoltarea durabila a societatii romanesti.
Actionarul principal al BRD este Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa. 27 de milioane de clienti din intreaga lume utilizeaza serviciile grupului. structura actionariatului este urmatoarea:
Programe de responsabilitate sociala implementate:
1. 10 pentru Pavel
Programul urmareste sa promoveze tenisul la nivel national. In 2008, intr-un turneu care a inclus 6 orase, peste 500 de tineri pasionati de tenis au avut ocazia sa-l intalneasca pe teren pe Andrei Pavel, campionul national al sportului alb.


Fisiere in arhiva (1):

  • Responsabilitatea Sociala la BRD - Groupe Societe Generale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!