Republica Moldova din punct de vedere al mediului de afaceri

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Proiectul realizat are scopul de a vă prezenta analiza comparativă a două țări europene și non-europene din punctul de vedere a mediului de afacere.
Prin intermediul acestui proiect îmi propun să prezint o cercetare profundă asupra acelor țări, să vă aduc la cunoștință caracteristicile acestor țări, avantajele și dezavantajele.
Cercetare dată are la bază resursele ce oferă informații utile ,actualizate, exemple, de a prezenta fiecare țară aparte în cele mai mici detalii.
În proiectul dat se va determina caracteristicile dintre o țară ce face parte din Uniunea Europeană - Estonia și o țară non-europeană - R. Moldova. 
Din punct de vedere al mediului de afaceri, Republica Moldova se află într-un proces de dezvoltare și modernizare. Există o serie de aspecte pozitive și negative care influențează acest mediu. 
Conținut
Republica Moldova
Poziționare : Republica Moldova este situată în partea Sud-Centrala a Europei, la vest fiind mărginită de râul Prut, care formează hotarul cu România, iar la nord, sud și est se învecinează cu Ucraina.
Capitala : Chișinău
Suprafață : 33.843 km
Populația : 2,6 milioane
Limba oficială : limba română
Moneda oficială : leul moldovenesc mdl
Granițe : România și Ucraina
Descriere :
Moldova are o istorie bogată și variată, fiind locuită de diferite populații de-a lungul secolelor. În prezent, majoritatea populației sunt români, dar există și minorități semnificative de ucraineni, ruși , găgăuzi și bulgari.
Economia Moldovei este una dintre cele mai sărace din Europa, bazată în principal pe agricultură și industria alimentară. Moldova are o cultură bogată și variată, influențată de tradițiile românești, dar și de influențe rusești, ucrainene și turcești.
În ultimii ani, Republica Moldova a făcut eforturi pentru a se apropia mai mult de Europa, semnând acorduri cu Uniunea Europeană și începând negocieri pentru aderarea la UE. Cu toate acestea, țara rămâne încă una dintre cele mai sărace din Europa și cu o serie de probleme economice și politice.
Din punct de vedere al mediului de afaceri, țin să menționez faptul că: ”Republica Moldova are un cadru legal modernizat și prietenos pentru investiții străine și naționale. De asemenea, țara are o forță de muncă bine educată și bilingvă, cu costuri relativ scăzute. De asemenea, există o serie de facilități fiscale și alte măsuri de sprijin pentru investitori, inclusiv parcuri industriale și zone libere”,
Anterior, am menționat faptul că din punct de vedere al mediului de afaceri, Republica Moldova se află într-un proces de dezvoltare și modernizare. Există o serie de aspecte pozitive și negative care influențează acest mediu. Ei bine, aspectele negative ce duc la încetinirea dezvoltării sunt : corupția , șomajul, migrația.
”Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări care îngreunează mediul de afaceri, cum ar fi birocrația excesivă și corupția, care poate încetini procesul de investiții și poate adăuga costuri suplimentare. De asemenea, infrastructura este în general subdezvoltată, ceea ce poate duce la costuri suplimentare pentru companii. În plus, țara se confruntă cu probleme economice și sociale, cum ar fi niveluri ridicate ale șomajului și migrației forței de muncă”.
În general, chiar dacă Republica Moldova ca densitate este mică, totuși ea este o țară cu potențial mare de dezvoltare a mediului de afaceri, dar mai sunt necesare eforturi pentru a reduce birocrația, corupția și pentru a îmbunătăți infrastructura și situația economică și socială a țării.


Fisiere in arhiva (1):

  • Republica Moldova din punct de vedere al mediului de afaceri.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!