Relatiile dintre venit consum si economii

Cuprins referat Cum descarc?

1.	Venitul......................................................................................................................3
2.	Consumul........................................................................................................5
3.	Economiile.................................................................................................................8
4.	Relatia dintre venit si consum..................................................................................10
     5.  Influenta venitului asupra nivelului si dinamicii consumului...........................10
     6.  Influenta venitului asupra structurii cheltuielilor de consum. Legea lui Engel......11
   Concluzii...................................................................................................................11
   Bibliografie...............................................................................................................12


Extras din referat Cum descarc?

Intr-o economie de piata reala, circuitul economic se realizeaza continuu, prin infaptuirea proceselor esentiale, referitoare la venit, consum si investitii sub formele lor diferite, in cadrul unor mecanisme specifice.
Venitul national reprezinta ansamblul veniturilor incasate de agentii economici nationali, indiferent unde isi desfasoara activitatea in lume. Ca si la nivel microeconomic, la nivel macroeconomic, venitul nu poate fi decat consumat sau economisit. Matematic:
V = C + E
V - venitul national
C - consumul
E - economisirea
Venitul se obtine atat la nivelul unui agent economic intreprinzator cat si la nivelul colectivitatilor mai mari. Venitul global este egal cu valoarea produselor vandute (V) minus cheltuielile primare de productie (C):
Veniturile la nivelurile economiei nationale imbraca urmatoarele forme:
a) venit personal;
b) venit disponibil;
c) venit national.
a) Venitul personal exprima veniturile curente ale persoanelor, provenite dintr-o activitate la care se adauga veniturile de la guvern si de la intreprinderi, care nu provin din participarea la activitatile economice (transferari sub forma de ajutoare, burse, pensii etc., dobanzi nete platite de guvern si de consumatori). Venitul personal constituie sursa procurarii de bunuri de consum si servicii, precum si a economiilor facute in gospodarii. De aceea, marimea venitului personal are implicatii deosebite asupra cererii finale de bunuri de satisfactie si bunuri investitionale.
b) Venitul personal disponibil reprezinta partea veniturilor personale din care sau redus impozitele pe venit (platite administratiei centrale, federale si locale). Acest venit reflecta venitul menajelor care poate fi utilizat, pentru acoperirea cheltuielilor personale (satisfacerea nevoilor personale cumpararea de bunuri materiale si servicii, plata dobanzilor, transferuri de venituri in strainatate) si pentru economisire.


Fisiere in arhiva (1):

 • Relatiile dintre venit consum si economii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Coralia Angelescu, Economie, Bucuresti, Editura Economica, 2000, pag. 40-56
Dumitru Ciucur, Ilie Gavrila, Constantin Popescu, Economie : manual universitar, Bucuresti : Ed. Economica , 1999, pag 672.
Moldovanu Dumitru ,,Curs de teorie economica", Editura ARC, Chisinau, 2006.
http://www.stiucum.com/economie/economie-generala/Venit-consum-economii-investit64366.php
http://www.scribd.com/doc/49588389/19/Rela%C5%A3iile-dintre-venit-consum-%C5%9Fi-economii


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!