Regiunea de Dezvoltare Nord

Extras din referat Cum descarc?

Regiunea de dezvoltare NORD(RDN)
Scopul prezentarii : crearea unei imagini de ansamblu cuprinzatoare a tendintelor sociale si economice de dezvoltare a RDN
Date generale privind Regiunile de Dezvoltare, 2007:
Amplasarea geografica si dezvoltarea spatiala
RDN este situata in partea de Nord a Republicii Moldova. Ea se invecineaza la Nord si la Est cu Ucraina, la Vest cu Romania, la Sud-Est cu raionul Camenca (Regiunea de Dezvoltare
Transnistria), la Sud cu raioanele Ungheni, Telenesti si Soldanesti.
In RDN intra mun. Balti, 11 raioane (Briceni, Edineti, Donduseni, Drochia, Falesti, Floresti,
Glodeni, Ocnita, Rascani, Sangerei, Soroca), cu o suprafata de circa 10.014 km2 (1 001 394 ha), ceea ce reprezinta aproximativ 29,6% din suprafata totala a Republicii Moldova. Populatia regiunii la 1.01.2009 a constituit 967 mii persoane (25% din populatia tarii), inclusiv populatie
urbana 305 mii persoane (32% din totalul pe regiune).
Din regiune fac parte 315 administratii publice locale, care cuprind 571 localitati, inclusiv
20 orase. Majoritatea populatiei (peste 60%) locuieste in localitati de pana la 5 mii de
persoane, 20% - in orase si sate cu o populatie cuprinsa intre 5 mii si 20 mii locuitori. Numarul
total de localitati din regiune constituie aproximativ 33,8% din numarul total pe tara, ponderea
oraselor fiind de circa 32%
La 1 ianuarie 2009 populatia regiunii constituie 1.013,7 mii de persoane.
Amplasarea geografica si dezvoltarea spatiala:
Relieful RDN cuprinde Podisul Moldovei in partea de Nord, Campia Moldovei de Nord in centrul regiunii, Campia Prutului de Mijloc la Vest, partea de nord a Podisului Nistrean la Est si partea de nord a Podisului Moldovei Centrale la Sud. Clima este de tip continental, cu veri calduroase si secetoase si cu ierni reci. Reteaua hidrologica include r. Prut, care este si granita naturala la Vest, r. Nistru - fluviu cu cel mai mare debit de apa din zona, care este sursa de limentatie cu apa a unor orase din RDN - granita naturala la est.
Resursa naturala principala a RDN sunt solurile cu bonitate inalta ce permit obtinerea recoltelor inalte la culturile tehnice agricole. Pe teritoriul RDN se intilnesc urmatoarele tipuri de soluri: cernoziomurile tipice; argiloiluviale; levigate; cambice; freatic umede; soluri cenusii.
In RDN padurile constituie aproximativ 27% din fondul silvic pe tara, zonei mun. Balti revenindui cea mai mica suprafata impadurita.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regiunea de Dezvoltare Nord.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!