Reflectarea Aspectelor Financiare ale Guvernantei Corporatiste la o Societate pe Actiuni. Studiu de Caz - SC Dafora SA

Cuprins referat Cum descarc?

I.Caracterizarea mediului de afaceri in care evolueaza societatea S.C DAFORA S.A 3
II.Analiza sistemului de management din perspectiva standardelor de guvernanta corporatista 9
II.1. Managementul organizatiei reflectat prin conducatorii acesteia. Analiza atributiilor managerilor financiari 10
II.2 Managementul organizatiei reflectat prin instantele proprii fiecarei organizatii conform statutului DAFORA S.A 14
II.3 Reglementarea G.C. in interiorul organizatiei 16
III Analiza criteriilor GC 19
III.1 Informarea actionarilor 19
III.2. Drepturile si obligatiile actionarilor 20
III.3. Compozitia Consiliului de Administratie 24
III.4. Absenta masurilor anti-oferta publica de cumparare 25
III.5 Remunerarea conducatorilor 26
IV. Analiza financiara realizata pe anii 2008 si 2009 28
IV.1Analiza ratelor de lichiditate, a profitului si rentabilitatii 28
IV.2. Analiza soldurilor intermediare de gestiune 34
V. Concluzii 41


Extras din referat Cum descarc?

I.Caracterizarea mediului de afaceri in care evolueaza societatea S.C DAFORA S.A
S.C DAFORA S.A
Sediul Social: Medias, Piata Regele Ferdinand I, nr. 15,
Jud.Sibiu
Numarul de telefon/fax: 0269/844507, 0269/841726
Numarul si data inregistrarii la
Oficiul Registrului Comertului: J32/8/1995
Cod de Identificare Fiscala: 7203436
Atribut fiscal: RO
Valoarea Nominala: 0,10 lei
Numar de actiuni: 973.577.335
Actiunile S.C. DAFORA S.A. se tranzactioneaza la Bursa de Valori
Bucuresti
Societatea exista din 1902 si pana in 1989 a fost o filiala a Companiei Nationale de Gaz. Dupa o serie de schimbari specifice acelei perioade si dupa un proces de privatizare inceput in 1995, Dafora a devenit, in 1998, o firma pe actiuni. De atunci, activitatea de foraj s-a aflat intr-o continua dezvoltare si compania a efectuat lucrari atat in Romania cat si in strainatate devenind astfel liderul pietei de foraj din Romania prin lucrarile derulate pentru contractorii straini. De-a lungul timpului, activitatea societatii s-a diversificat, Dafora avand in momentul de fata 2 divizii, si anume:
o DAFORA S.A. este membra a I.A.D.C. (International Association of Drilling Contractor) prin A.C.F.R (Asociatia Contractorilor de Foraj din Romania) si de asemenea a Asociatiei Camerei de Comert si Industrie Romano - Irakiana (CCIRI), iar incepand cu anul 2009 actiunile Dafora se tranzactioneaza pe piata reglementata administrata de S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A. Conform certificarilor obtinute, activitatea se desfasoara respectand standardele ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001.
Scurt istoric
Dafora este una dintre cele mai mari companii de foraj din Romania, avand o experienta indelungata si vasta in exploatarea de petrol, gaze si apa. Activitatea de foraj a inceput in 1907, odata cu inceperea cautarii de sare de potasiu in Transilvania. In anul 1909, in timpul executarii lucrarilor de foraj la sonda 2 Sarmasel, s-a descoperit gaz natural la o adancime de 302 m. Aceasta a dus, pentru prima data in Europa si in Bucuresti, la iluminarea cu lampi pe gaz. Un alt eveniment important care a marcat activitatea de foraj inTransilvania l-a constituit inceperea forajului unei sonde in anul 1943 in zona Copsa Mica pentru omorarea unei sonde in eruptie. Toate aceastea au dus la dezvoltarea intensa a activitatii de foraj, fiind descoperite pana astazi o multime de structuri gazeifere. Primul foraj dirijat a fost executat in 1934 de catre John Eastman, la sonda 2 Alexander. Pentru specialistii romani, acesta a reprezentat inceputul cooperarii cu companii renumite din lume. De atunci, aceasta cooperare este in continua dezvoltare. Majoritatea sondelor din Transilvania, precum si cea mai adanca sonda de aici, au fost forate de Dafora. Cea mai buna garantie a executarii unor servicii de inalta calitate, o reprezinta experienta acumulata, buna pregatire si calificarea specialistilor societatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reflectarea Aspectelor Financiare ale Guvernantei Corporatiste la o Societate pe Actiuni. Studiu de Caz - SC Dafora SA.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!