Referat Resurse Umane

Extras din referat Cum descarc?

REFERAT PRIVIND RESURSE DE MUNCA SI PRODUCTIVITATEA MUNCII 
SOCIETATEA INVESTIGATA :HOLDINGUL EUROPEAN DRINKS -BIHOR
Constientizarea valorilor intreprinderii si folosirea lor in realizarea unui proiect centralizat, a unor subproiecte pe compartimente, comunicarea si intelegerea obiectivelor de catre toti salariatii, mentinerea unui tonus al activitatii prin exemplul managerilor si al cadrelor asigura eficacitatea motivarii individuale. Forta unei intreprinderi rezulta din forta angajamentului sau, din modul in care managementul stie sa ofere un scop si un exemplu prin care salariatii sa dea un sens muncii lor colective. Eficacitatea motivarii individuale depinde de indeplinirea concomitenta a patru conditii de baza: existenta unor reguli de joc transparente, promovarea exigentei, aprecierea rezultatelor, controlul adecvat al folosirii resurselor si mijloacelor disponibile. Deoarece firmele realizeaza, in cea mai mare parte, succes sau pierderi din cauza oamenilor sai, in organizatie este implementata o cultura a increderii reciproce si a muncii in echipa. Managerii si muncitorii sunt co-lucratori dedicati succesului companiei. Simultan cu o cultura organizationala deschisa si increzatoare, trebuie dezvoltata si atitudinea de loialitate pentru echipa si disciplina personala. 
Resursele umane au rol de forta creatoare de valoare si valoare de intrebuintare cu rol hotarator in procesul muncii. Ele asigura combinarea eficienta a celorlalte resurse necesare crearii de bunuri si servicii pentru productie si consum. Diagnosticul personalului urmareste, pe de o parte, aspecte referitoare la asigurarea resurselor umane, dimensiune, calificare, structura si comportamentul personalului in procesul muncii, iar, pe de alta parte, eficienta utilizatorilor acestor resurse. Criteriile ce stau la baza acestei activitati sunt: asigurarea concordantei dintre numarul personalului existent si a celui necesar, avandu-se in vedere urmatoarele: numarul scriptic de personal, numarul mediu scriptic de salariati, numarul efectiv de salariati, numarul mediu efectiv de personal, numarul maxim de personal; calificarea si structura personalului pe categorii de salariati, pe categorii de varste si sexe, pe nivele de pregatire, pe vechime in firma; flexibilitatea personalului, in sensul adaptarii la o gama diversificata de sarcini, cu efort minim; comportamentul si disciplina personalului, aspect reflectat prin gradul de utilizare a timpului de lucru, rata absenteismului etc.; eficienta utilizarii fortei de munca reflectata prin productivitatea muncii si alti factori de eficienta.
Gestiunea resurselor umane are patru dimensiuni: economica si contabila (factorii de productie care costa); juridica (contractele de munca, conventii colective, reglementari de stat si de functionare); psihologica, institutionala. In legatura cu asigurarea personalului pe specializari si categorii societatea analizata a influentat mediul local, din institutiile care asigura educatia, prin solicitarea de a organiza diferite specializari in cadrul procesului de instruire, acumuland experienta chiar prin procesul practicii profesionale in unitatea cercetata. De exemplu specializarile Chimie Alimentara si Chimie Industriala au fost introduse in ultimii 4 ani in licee industriale din orasul Stei si municipiul Beius, licee ce aveau specializari preponderent pentru masini unelte si activitati miniere. Constienta ca asigurarea cu personal calificat este o conditie hotaratoare a succesului in afaceri, unitatea investigata s-a ingrijit sa asigure aceste calificari prin formele institutionale existente, in cadrul carora sa se asigure instruirea specifica pentru potentialul de resurse umane din zona. De asemenea s-a apelat la stagii de pregatire profesionala atat in tara cat si in strainatate pentru activitatile ce necesita acest lucru, ca de exemplu calificarea in meseria de operator pe o linie de productie dopuri PET, unde necesitatea utilizarii calculatoarelor de proces si modificarea diferitilor parametri de la pupitrul de comanda este vitala in functionarea liniei respective.


Fisiere in arhiva (1):

  • Referat Resurse Umane.rtf

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!